Tokat'ta Taş Gibi Yağmur Yağdı

Gönderen Şakir KOÇ 9 Şub 2010



Çay Mahallesi'nde bulunan bir taş ocağında dinamitle patlama yapıldı. Polisin önlem alarak mahalle sakinlerini evlerine girmelerine dair uyardığı anonsun arsından yapılan patlamada evlerin üzerine kaya parçaları yağdı. Bu sırada mahallede bulunan taş ocağı işçisi Ali Demir, ayağına gelen kaya parçası sebebiyle yaralandı. Olay yeri ise adeta savaş alanına döndü. Elektrik hattı ve telefon kabloları kaya parçalarının isabet etmesi sebebiyle koptu.


Mahalleye yağmur gibi yağan irili ufaklı kaya parçaları ağaçların dallarını kırdı, taş ocağına yaklaşık 700 metre uzakta bulunan evlerde ise büyük hasara yol açtı. Kilolarca ağırlıktaki taşlar mermi gibi evlerin duvarlarıyla araçların cam ve kaportalarını deldi. Patlama sırasında evlerinde olan vatandaşlar çatıları delerek içeri giren kaya parçalarından canlarını zor kurtardılar. Mahalle sakinlerinden Zeynep Besler, evinin çatısını delerek içeri giren yaklaşık 10 kilo ağırlığındaki kaya parçasını göstererek, "Eşim hasta olduğu için yatıyordu. Patlama sesi ile neye uğradığımızı şaşırdık. Evin çatısından içeri giren 2 kaya parçası koltuğa düştü. Eşim şans eseri kurtuldu. Biz de o sırada camın önündeydik, nasıl kurtulduk bilemiyorum" dedi.


Mahalle sakinlerinden Mikail Abbas ise çatıdan eve giren kayalardan canlarını zor kurtardıklarını, evlerinin savaş alanına döndüğünü söyledi. Abbas, taş ocağının buradan kalkmasını istediklerini ifade ederek, "Çocuğumu zor kurtardım. Neye uğradığımızı şaşırdık" diye konuştu.


Öte yandan polis, olay yeri ile taş ocağı arasında muhtemel bir olaya karşı önlem alırken, bölgede TEDAŞ ekipleri çalışma başlattı.