CHP Tokat Gençlik Kolları Basın Toplantısı

Gönderen Şakir KOÇ 6 Şub 2010

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nazım Yiğit Günay, amcası Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la gündemdeki konuları ilişkilerinin yıpranmaması için konuşmadıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yeğeni CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nazım Yiğit Günay, CHP Tokat Gençlik Kolları tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Basın mensuplarına gündeme ilişkin konularda açıklama yapan Günay, TEKEL işçisine zulüm yapıldığını ileri sürdü. TEKEL işçileri kazanılmış haklarını ve ekmeğinin sofrasından kalkmaması için 2 aya yakın zamandır onurlu bir direniş göstermekte olduğunu ifade eden Günay, "5 bin 600 CHP'li gençler olarak bu direnişe Ankara'da toplanarak destek verdik. Hükümet sosyal devlet anlayışından hızla uzaklaşmakta ve bir özel şirket gibi davranarak vatandaşlarına verdiği hakları zarar olarak görmektedir" dedi.

Anayasa değişikliğiyle yargıya müdahaleyi meşrulaştırmaya çalışmakta olduğunu iddia eden Günay, "CHP AK Parti'nin yargının kalbine el uzatmasına müsaade etmez. Hakimleri kim seçecek? Hakkında 608 fezleke bulunan AK Parti milletvekillerimi? İnsanları dinleyerek korku imparatorluğu yaratmaya çalışmaktadır. Ancak hükümetin unuttuğu bir şey var ki oda bu ülkenin bütününü oluşturan yurttaşların bu ülkeyi yokluklarla kuran Kuva-i Milliyetçilerin evlatları olduğu gerçeğidir. Bizlerin Allah'tan başka kimseden korkumuzun olmadığı gerçeğidir. Soruyoruz buradan balyoz iddiası ne oldu? Asılsız çıktı" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günay, amcası Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kabinenin bir bakanı olduğunu ifade ederek, "Yani çok kıymetli saygılı bir insan. Bunu tabii ki kendi görüşüdür diye takdir etmekten öteye gidemeyiz. Çünkü bizler demokrasiyi içselleştirmiş olan insanlarız. Bu aile içimizde de olsa da, aile içinde de demokrasiyi içselleştirmiş durumdayız. Tabii gönül isterdi ki tekrar Cumhuriyet Halk Partisi'nin saflarında olmasını. Ancak kendi takdirdir demekten öteye gidemem. Önemli olan benim için benim CHP'nin terbiyesi ile yetişmem ve o ilkeler doğrultusunda asla hiçbir şeyden taviz vermeden ilerlememdir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bakan Günay'la biraya geldiğinizde gündemdeki konularla ilgili konuşuyor musunuz?" şeklindeki soruya Günay, "Mümkün olduğunca konuşmuyoruz. Konuşmamaya çalışıyoruz. Çünkü amcamdır, saygı duyarım. İlişkilerimizin yıpranmaması için tabii ki konuşmuyoruz" diye cevap verdi.