İşte Erdoğan'a peygamber diyen AKP'li-İzle

Gönderen Şakir KOÇ 4 Şub 2010

TBMM'de dün gece yumruklu kavganın fitilini ateşleyen ve Başbakan Erdoğan için "Peygamber" benzetmesi yapan kişinin AKP Aydın eski İl Başkanı İsmail Hakkı Eser olduğu belirlendi. Eser 29 Mart seçilerinde AKP'den Aydın İl Genel Meclisi üyesi olunca, İl Başkanlığı görevinden ayrılmıştı.

FİTİLİ ATEŞLEYEN SÖZLER
TBMM'de yumruklu kavga öncesi bir konuşma yapan Sağlık eski Bakanı ve MHP milletvekili Osman Durmuş, Emine Erdoğan'ın türbanı nedeniyle GATA'ya alınmaması konusunda kinayeli bir konuşma yapmış ve "Siz beyaz gömlekliler, kendisine partilileri tarafından 2. Peygamber denilen Başbakanın eşini, nasıl hastaneye almazsınız" demişti. Bu sözlere sinirlenen Başbakan Erdoğan kendi partisinde bu tür bir yakıştırma yapanın barınamayacağını söylemiş ve ardından da yumruklu kavga çıkmıştı.

İŞTE O SES KAYDI...

Erdoğan'a Peygamber benzetmesi
Erdoğan'a Peygamber benzetmesi

BAŞBAKANIMIZ İKİNCİ PEYGAMBER GİBİDİR
AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser 14 Kasım 2009 günü partisinin merkez ilçe kongresi sırasında adaylardan Hakkı Aslan'ın düzenlediği yemekte bir konuşma yapmış ve "Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan'a biz o kadar bağlıyız ve aşığız ki, bizim için adeta ikinci peygamberdir" demişti. Yaklaşık bin 500 kişinin bulunduğu salonda partililere seslenen Eser, "Bu çatı olan insanlarımızın Başbakana olan sevgisinden, saygısından kimsenin şüphesi olmasın. Biz Başbakanımızın aşığıyız, Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir. Başbakana ihanet etmeyi asla kabul edemem. Sevgimiz, saygımız, partimiz var olduğu sürece de devam edecektir" demişti.

VURAL KASEDİ DAĞITTI
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da iki gün sonra TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 'Son Osmanlı Padişahı' ve '2'nci Atatürk' pankartları açılan Başbakan Erdoğan için AKP Aydın İl Başkanı Eser'in de 'İkinci peygamber gibidir' dediğini açıklayarak Eser'in konuşmasının CD'sini gazetecilere dağıtmıştı.

BURASI TAYYİBAN CUMHURİYETİ DEĞİL DEMİŞTİ
Eser'in 29 Mart seçimlerinde taltif edilerek İl Genel Meclisine ilk sıradan aday gösterildiğini de kaydeden Vural, İl Başkanı'nın sözleriyle ilgili olarak savcıları da göreve davet etmişti. Vural "Sen kimsin ki peygamberimize dil uzatacak, onun adını alacak, mukayese ettirecek kadar, bu milli manevi değerlerimizin içini hortumluyorsun? Burası Tayyiban Cumhuriyeti değil” demişti.