Niksar, EMITT Fuar'ında TÜYAP'ta...

Gönderen Şakir KOÇ 13 Şub 2010



Tarih, Tabiat, Kültür, Turizm ve Doğa Sporları kenti olarak, 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP –EMİTT Fuar Alanı (5) Nolu Salonda “14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” na katılım planlanmıştır. Etkinlikler süresi içerisinde sizleri aramızda görmekten kıvanç duyacağız.




Kriz ortamındaki ülkeler ve Türkiye'nin dört bir yanındaki beldeler de EMITT Fuarı aracılığıyla uluslararası arenada sesini duyurmak istiyor. Katılımcı sayısını her yıl artıran EMITT Fuarı, bu yıl da 50 ülkeyi, 100'ün üzerinde il ve beldeyi ağırlıyor.


Dünyanın en önemli 10 turizm etkinliğinden biri olarak kabul edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 14'üncü kez kapılarını açıyor! 11–14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan ve geçen yıl başlattığı konuk ülke uygulaması kapsamında bu kez Mısır'ı ağırlayan EMITT Fuarı, küresel ekonomik krizin yarattığı durgunluğu aşmak isteyen ülke ve beldelere umut kapısı oluyor.


Kendisiyle birlikte 54 farklı sektörü harekete geçirme özelliği bulunan turizm sektörünün ekonomiyi canlandırmada üstlendiği önemli rolü bilen 50 ülke EMITT Fuarı'nda yerini alıyor. Cezayir, Japonya, Tanzanya, Tataristan ve Bosna Hersek gibi ülkeler ilk defa Fuar'a katılırken, konuk ülke Mısır bölge için son derece büyük bir önem taşıyan bu etkinlik aracılığıyla bir turizm destinasyonu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor.


EMITT 2010 Fuarı, Türkiye çapındaki il ve beldeler için de büyük önem taşıyor ve Fuar'a bu yıl 100'den fazla katılım sağlanıyor. Batı Karadeniz'deki beldeler Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) nezdinde Fuar'daki yerini alırken Samsun, Ayvalık, Burhaniye, Çorum, Adıyaman, Edirne, Elazığ, Balıkesir, Gümüşhane, İzmir, Kars, Kaymaklı, Kemah, Konya, Mardin, Sinop, Tokat, Ordu, Van, Şanlıurfa ve Mardin gibi il ve beldeler de EMITT Fuarı aracılığıyla isimlerini uluslararası arenada daha da bilinir kılmayı amaçlıyor.


Ekin Fuar A.Ş. tarafından TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) ve TYD (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği) işbirliğiyle düzenlenen EMITT Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanındaki otelleri, acenteleri, işletmecileri, girişimcileri, turizm profesyonellerini ve tatilseverleri buluşturuyor.


Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, EMITT Fuarı hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: “Dünya turizminin önemli duraklarından biri olarak görülen EMITT Fuarı, küresel ekonomik kriz nedeniyle her kesimin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Fuar'ın 2009 yılında, bir önceki yıla oranla yüzde 20'lik bir büyüme sergilemesi de ülkemizin turizm alanında taşıdığı önemi gözler önüne seriyor. Yine 2009 yılında 97.500'ü bulan toplam ziyaretçi sayısıyla EMITT Fuarı, turizm sektöründe düzenlenen uluslararası fuarlar arasında ilk 5'teki yerini sağlamlaştırmış bulunuyor. Bu yıl ise hedefimiz 100.000 ziyaretçiyi ağırlamak. Çünkü EMITT Fuarı, Akdeniz, Orta Doğu, Avrupa ve Asya'yı da içine alan geniş bir coğrafyayı kapsıyor ve bu coğrafyadaki turizm faaliyetleri açısından Türkiye merkez konumunu giderek güçlendiriyor.”


EMITT 2010 Fuarı'na katılmak isteyen ziyaretçiler www.fuardavetiyesi.com adresine girerek ücretsiz online davetiye alabiliyorlar. EMITT 2010 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgiye ise www.emittistanbul.com adresinden ulaşılabiliyor.


Kaynak:Niksar Belediyesi