Tokat 24 Saat İzleniyor

Gönderen Şakir KOÇ 12 Eyl 2009


Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Tokat İlini daha huzurlu ve güvenli bir kent durumuna getirebilmek için toplumundan desteğini alarak Tokat halkına vermiş olduğu kaliteli hizmetlere her geçen gün bir yenisini ekleyerek çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Tokat Valisi iken Sayıştay Başkanlığını kazanan Dr. Recai AKYEL liderliğinde, başta İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi, Tokat Belediyesi, TEDAŞ, Türk Telekom ve Karayolları olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşunun desteğiyle Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE), Tokat ilimize kazandırıldı.
Tokat İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın dün basın mensuplarına Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) hakkında bilgi verdi. Merkezin çalışmalarını anlattı. Anlatımlar, Tokat ilimizden MOBESE kameralarınca kayıt altına alınan kaza, hırsızlık vb. olayların izlettirilmesi ile güçlendirildi.
TÜRKİYE’DE MÜSTAKİL BİNADAKİ TEK YER
İlimizdeki MOBESE Kent Güvenlik Yönetim Sistemi hakkında verilen bilgiler şu şekilde oldu:
“Türkiye genelinde 49 ilde faaliyet gösteren Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) ilimizde 220 metrekarelik bir alanda müstakil bir binada hizmet vermektedir. Türkiye genelinde kendine özgü, müstakil binada bulunan tek MOBESE olma özelliğine sahip.
17 NOKTADAN 41 KAMERA
Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) ilimizde 17 noktadan 41 adet sabit ve hareketli kamera ile faaliyet göstermekte olup, ayrıca 12 kamera ile plaka tanıma sistemi işlemleri yürütülüyor.
MOBESE ile ilimizin tüm giriş ve çıkış noktaları, ana arterler, kavşaklar ve vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu bölgeler 24 saat izleniyor. Bu izleme sayesinde ekipler, izleme yapılamayan bölgelere kaydırılarak kontrol edilen alan genişletiliyor.
Trafik yönünden de aktif olarak kullanılan MOBESE sayesinde, kırmızı ışık ihlali yapan, trafiği tehlikeye düşüren, hatalı park yapan araçlar tespit edilmekte ve gerekli cezai işlemler uygulanıyor. İşlem yapılan araçlarla ilgili fotoğraflamalar da yapılarak gerektiğinde ilgililere gönderiliyor.
Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) kapsamında faaliyet gösteren Plaka Tanıma Sistemi ile çalıntı, yakalamalı ve hacizli araçlar tespit edilip, ilgili kanunlar çerçevesinde gerekli işlemler yapılıyor. Bu sistemde bugüne kadar 1 milyon 679 bin 80 aracın sorgulaması yapıldı ve 800 araç trafikten men edildi, diğer araçlara da gerekli cezai işlemler yapıldı.
Yine MOBESE sayesinde ekiplerin şehir içerisindeki faaliyetleri kameralarla izlenebilmekte ve bu faaliyetler kayıt altına alınabilmekte. Bu uygulama ekiplerin ve personelin daha duyarlı görev yapmalarını sağlayarak, çalışmalarını olumlu yönde etkilemekte.
İl Emniyet Müdürlüğü’nce yıl içerisinde ilimizde bulunan okullara yönelik gezi faaliyetleri düzenlenmekte. Bu gezi faaliyetleri çerçevesinde öğrencilere, MOBESE hizmet binası gezdirilerek yapılan çalışmalar anlatılmakta, Kent Güvenliği konusunda bilinçlenmeleri sağlanmakta.
İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE)’nin ilimize kazandırılması konusunda büyük fedakârlıklar gösteren, başta Sayıştay Başkanı Dr. Recai AKYEL olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkürlerini sundu ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE)’nin Tokat’a hayırlı olmasını temenni etti.
KAYNAK:TOKAT HABER