Niksarlının Buluşma Noktası Ramazan Sokağı

Gönderen Şakir KOÇ 4 Eyl 2009

NİKSAR - Niksar Belediyesi'nce kurulan Ramazan Sokağı'nda her akşam düzenlenen birbirinden ilginç gösteriler, ilçe halkının büyük ilgi ve beğenisini çekiyor.
Niksar'da sebze pazarı Leylekli Köprü altında kurulan Ramazan Sokağı, oruç ayının ilk gününden itibaren vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Nostaljik sokak, Ramazan eğlencelerinin yeni adresi oldu.

İftarını yapan vatandaşlar Ramazan Sokağı'na gelerek kendilerine tahsis edilen bölümlerden yerlerini alıyor. Çok kısa bir sürede sokağı dolduran vatandaşlar eğlencenin başlamasıyla birlikte keyifli anlar yaşamaya başlıyor. Kadın, erkek, genç, ihtiyar her yaştan insan Ramazan eğlencelerine büyük ilgi gösteriyor.


“Oyuncuların tamamı Niksarlı gençlerden oluşuyor”
Ramazan sokağında düzenlenen etkinliklerde gösterileri sunan ekibin tamamının Niksarlı gençlerden oluşması ayrı bir gurur kaynağı teşkil ediyor. Profesyonel oyuncuları aratmayan performansla hünerlerini sergileyen gençlerin gösterileri her gece büyük bir beğeniyle takip ediliyor.

Özellikle çocuklar iftardan hemen sonra Ramazan Sokağı'nın yolunu tutuyorlar ve eğlencenin tadını çıkarıyorlar.

Ramazan Sokağı'nda en fazla ilgiyi Hacivat Karagöz tiplemeleri görüyor. Yaptıkları ince zekâ ürünü esprilerle çocuklar kadar onların anne babalarını da kahkahaya boğan Hacivat Karagöz ikilisi, Ramazan boyunca her akşam gösterilerine devam edecek.

Hacivat-Karagöz kadar ateş yutan Ateşbazlarda dikkat çeken gösterilerini sunuyor. Seyircileri bir anda pür dikkat kendine bağlayan ateş adamların gösterisi izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşatıyor. Özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan ateşbazlar, sahnede gösterdikleri performans ile izleyenlerden tam not alıyorlar.

“Niksarlı böyle bir etkinlikten fazlasıyla memnun”
Her gece yoğun bir kalabalığın izlediği etkinliklerde yine çocuklar için değişik yarışmalar da tertip ediliyor. Geç saatlere kadar renkli görüntülerin ortaya çıktığı Ramazan Sokağında, ayrıca vatandaşlar köz ateşinde kahve içmenin tadına varırlarken, sokağı gezip standlardan alışveriş de yapıyorlar.



Kaynak:Tokathaber.biz