THY Barcelona'nın Sponsoru

Gönderen Şakir KOÇ 16 Oca 2010



Barcelona Futbol Takımının renkleriyle boyanan ve üzerinde takımın amblemi ile ''Official Sponsor of FC Barcelona'' yazan TC-JGY kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi ''Manavgat'' uçağı Barcelona'da 18 Ocak Pazartesi günü yapılacak sponsorluk anlaşmasına katılacak THY Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye'den 20 ve 15 yabancı ülkeden 45 spor yazarı gazeteci ile saat 14.05'te tarifeli uçuşla Barcelona'ya hareket etti.


SPORSORLUK ANLAŞMASI


THY ve Barcelona arasında Barcelona Futbol Takımının stadı Nou Camp'ta gerçekleşecek imza törenine, her iki kuruluşun yöneticileri ile gazeteciler katılacak. Barcelona futbol takımı teknik direktörü Josep Guardiola ve futbolcular da törende hazır bulunacak. 18 Ocakta imzalanacak sponsorluk anlaşması ile THY, Barcelona'ya, sponsorluk için yıllığı 3 milyon avrodan 3 yıl için 9 milyon avro ödeyecek. Ancak şirket, her charter (tarifesiz) uçuşun ücretini kulüpten alacak.


THY, anlaşmaya göre, Barcelona kafilesini, 3 yıl boyunca talep ettiği tüm turnuva maçlarında taşıyacak. Manavgat uçağı, bundan sonraki uçuşlarını Barcelona renkleriyle sürdürecek.


Barcelona'nın, THY dışında, La Caixa Bankası ve Estrella Damm-Bira markası ile Nike ve Audi olmak üzere 4 resmi ana sponsoru daha bulunuyor.


Bu arada, THY uçaklarına İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti logolarının da yerleştirildiği görüldü.


AA