Arama Motoru Nedir?

Gönderen Şakir KOÇ 18 Oca 2010



Arama Motoru Nedir?


Arama motorları internette yayın yapan web sitelerinde içerik aramaya yarayan ve bu siteleri aranan kriterlerle olan ilişkisine göre sıralayıp ziyaretçiye sunan web siteleridir. (örn: google, yahoo, altavista, msn) Bu sebeple site sahiplerine büyük yarar sağlarlar.


Bir Arama Motoru İçeriğini Nasıl Oluşturur?


1) Arama motorları spider (örümcek) veya crawler denilen yazılımlar kullanır. Bu bu arama yazılımları sayesinde webde siteler arasındaki bağlantıları (link) izleyerek yeni sitelere ulaşır, ve onları veritabanına katar.
2) Bazı büyük arama motorları sitelerin yöneticileri tarafından arama motoru veritabanına eklenmesine izin verir.
3) Büyük arama motorları, belli ücret karşılığında bu ekleme işlemini yapar.


Sitemi neden arama motoruna eklemeliyim?


Arama motorları ziyaretçiler tarafından internette bilgi aramada kullanılır. Eğer sitenizi eklerseniz, aramada üst sıralarda sizin siteniz gösterilir. Ziyaretçi sitenizi ziyaret eder. Bir arama motorundan sitenize ne kadar çok bağlantı olursa, sitenizin bulunma ihtimali o kadar artar. Bu sebeple site arama motorlarına kaydedilmelidir. Böylece sitenin pagerank (arama motoru sıralaması) ve birinci sıraya çıkma şansı artmış olacaktır.















Ben nasıl kayıt olabilirim?


1) Arama motoru kayıt işlemini bizzat kendiniz yapabilirsiniz. Fakat internette çok fazla (milyonlarca) arama motoru bulunduğundan bu çok zahmetli olur.
2) Web üzerinde bu işi ticaret haline getirip sizi bir ücret karşılığında arama motorlarına kaydetmeyi vaad eden binlerce site vardır. Bu garantili bir yol olmadığı gibi, bu kişilerin sizi dolandırma ihtimali de yüksektir.
3) Sizlere bedava olarak sunduğumuz SITEMIEKLE.COM ile en popüler arama motorlarında sitenizin listelenmesini sağlayabilirsiniz.


Sitemiekle.com stemi nasıl kaydeder?


Sitemiz diğer ücretli arama motoru kayıt sitelerinin yaptığı gibi, sitenizin adresini arama motorlarına bildirir. Bu işlemi üretsiz olarak, saniyeler içinde yapar.


sitemin arama motorlarında listelenme garantisi var mı?


Hayır yok. Buna sitenizin içeriği, dizaynı, özgünlüğü, güncelliği vs. gibi unsurlar göz önüne alınarak arama motoru şirketi tarafından karar verilir. Eğer size bunun garantisini veren kişilerle karşılaşırsanız, sadece sizi aldatmaya çalıştıklarına şüphe yoktur.


Sitemiekle.com'un bu işten çıkarı nedir?


Sitemizde yer alan reklamların gelirlerinden başka bir çıkarımız yoktur. Hizmetten memnun kalırsanız, lütfen sponsorlarımızın sitelerini ziyaret ederek bize destek olmayı ihmal etmeyin.
Bize destek olmak için kodlardan birini sitenize yerleştirebilirsiniz !