Tokat'ta Ermeni Yasasına Tepki

Gönderen Şakir KOÇ 15 Mar 2010

Tokat Belediyesi Nikah Salonu'nda AK Parti Tokat Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Tokat konuşuyor" programına sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Soyuer'in yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, yapılan toplantıdaki amaçlarının sorunların dile getirilerek çözüm bulunması olduğunu kaydetti. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol ise meclis olarak yaptıkları yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Türkiye'nin dünyanın önemli bir noktasında bulunması sebebiyle dostundan çok düşmanının olduğunu kaydetti.

Gülsün, "Türkiye'nin başına bir mesele mutlaka musallat etmeleri gerekiyordu. Ermeni meselesini musallat etmeye başladılar. Hepimiz hayretle izliyoruz. Amerika, İsveç olsun, şimdi başka ülkeler Fransa maalesef bu Ermeni meselesini gündemimize koymak suretiyle, Türkiye'nin iç meselelerini halletmemizi engellemeye çalışıyorlar. Çünkü bu bölgede çok güçlü bir Türkiye istemiyorlar.

Çünkü bu bölgede güçlü bir Türkiye'nin neler yapacağının farkındalar. Onun için hemen düğmeye bastılar. Şimdi bir başka meseleyi gündeme getirdiler. Maalesef ve maalesef bu meseleyi ısıtacaklar. Ama bizim meselemiz bunlar değil" dedi. AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir ise Ermeni Yasa Tasarısı ile ilgili yapılan oylamaların çirkin olduğunu ve kınadığını ifade ederek, "Türkiye'nin bu konudaki tezi tarihi bir meselenin tarihçiye bırakılması. Ama siyasetçiler 'biz var dersek var, yok dersek yok' diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman biz de TBMM'yi toplayalım Amerikalıların nerden geldiğine, İsveçlilerin nerden geldiğine dair kararlar alalım. Diyelim siz de busunuz. Böyle bir şey olmaz. Bu konulara siyasetçiler karar veremez. Her alanın uzmanları vardır" diye konuştu. Demir, ayrıca küresel krizin teğet geçtiği Türkiye'de ekonominin bu yıl düzelerek büyüyeceğini kaydetti.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu ise başlattıkları "Tokat konuşuyor" programları ile vatandaşların, yerel yöneticilerin, muhtarların sorunlarını dinlediklerini söyledi. Toplantı soru cevap şeklinde sona erdi.