Başkan Aydoğan Uyardı

Gönderen Şakir KOÇ 10 Mar 2010


Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, mahkeme kararına rağmen seçimlerin aynı yerde yapılmasında ısrar edilmesini anlam vermediklerini ifade ederek, "Yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluktan mevcut yönetim sorumlu olacaktır" dedi.

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası'nın mevcut Başkanı İhsan Tunç ile Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan'ın yarıştığı Genel Kurul yerle ilgili itirazlar sonucu ertelenmişti. Genel Kurulla ilgili gelişmeleri düzenlediği basın toplantısında açıklayan Başkan Aydoğan, seçim tarihinin 27-28 Mart tarihlerinde yapılacağını öğrendiklerini kaydetti. Başkan Aydoğan, hakim kararıyla seçim yerinin Hüseyin Akbaş Spor Salonu olarak belirlenmesine rağmen, TESOB binasın üst katındaki düğün salonun da ısrar edilmesine anlam veremediklerini belirterek, "Yönetimin bu salondaki ısrarına esasen bir anlamda veremedik makul bir izahta bulamadık. Bu yere yeniden itiraz edebilirdik elbette ki bu salonun yeterli olmadığı ve ilimizde bulunan başka bir mekanda yapılması yönünde kararda çıkartılabilir idi tıpkı bir önceki defa çıkartıldığı gibi. Ancak, yeniden çıkartılacak böyle bir kararı da seçimden kaçabilmeleri için yeni bir bahane oluşturmamak adına secimin yerine itiraz etmeme kararı aldık. Eğer konu para ise tasarruf maksadıyla yapılmışsa bugüne kadar yapılmayan tasarruf bugün mü hatırlandı?" dedi.

Düğün salonunda yapılacak seçimde yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluktan mevcut yönetimin sorumlu olacağını ifade eden Başkan Aydoğan, "Heyecanlı bir yarışın olacağı şimdiden belli olan birkaç tane adayın olduğu bu seçimde izdiham olacağı şimdiden belli, adeta bile bile lades denilmiştir. Bu konuda bunca insanı o daracık mekana sıkıştırmak o sıkışıklıkta ‘keşke olmasaydı’ denilecek bir hadise vuku bulmaz inşallah. Ancak bir kez daha altını çiziyor ve diyoruz ki sorumluluk her şeyiyle burada ısrar edenlerindir. Biz üzerimize düşen her şeyi yaptık yapabilecek başka bir şeyimizde varsa bundan da kaçınmayız. Biz her şeye rağmen bize yakışan bir seçim temenni ediyor ve herkese saygılar sunuyoruz" diye konuştu.