TBMM'De OLAYLI KAVGA

Gönderen Şakir KOÇ 2 Şub 2010


TBMM'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında MHP'nin verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler sırasında kavga çıktı.


MHP'li Osman Durmuş kürsüde Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmamasıyla ilgili olarak "Peygamber olarak kabul edilen bir adamın eşini nasıl içeri almazsınız." şeklinde alaycı bir ifade kullandı.


Durmuş'un bu sözleri AK Parti sıralarında tepkiyle karşılandı. Önce kürsüye AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ geldi. Bozdağ, Durmuş'un sözleri için "densizlik" nitelemesinde bulundu.


Bozdağ'dan sonra da Başbakan Erdoğan sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. "Siz nasıl olur da böylesi bir densizliğe imza atarsınız? AK Parti içinde peygamber sıfatını kullanacak birisi olursa onu barındırmayız. " dedi.


Daha sonra AK Parti ve MHP'li vekiller birbirine girdi. Güldal Mumcu oturuma ara verdi.


ÖNCESİ DE GERGİNDİ
Durmuş'un "peygamber" demesi tartışmayı yumruklaşmaya dönüştürdü. Ancak gensoru görüşmelerindeki gerginlik bununla sınırlı değil. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal konuşmasında TEKEL işçilerinin durumunu hatırlattı, daha sonra "Önce mücahittiniz, müşahit oldunuz, müteahhit oldunuz, daha sonra her şeye müsait oldunuz. Yetim hakkından bahsediyorsunuz, o kasanın kimlere çalıştığını, kediye ciğer teslim edildiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.


AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Bahçekapılı,''Kişilerin özel hayatına müdahale insan haklarına aykırıdır, ayrıca ayıptır. Hukukta eleştiri ile hakaret arasında bazı kriterler vardır. Eleştirirken kullandığınız dil ile söylediklerinizin içeriğinin birbiriyle örtüşmesi, bir denge kurulması gerekir. Burada, paparazzi programlarına konu olmak için bulunmuyoruz. Facebook'ta en çok tıklanan oyuncak da değiliz. Önce çalışın sonra konuşun'' dedi.


"TERBİYESİZ, KAFAYI ÇEKİP GELİYORSUN"
Soysal'ın ''Adres belli, adres Başbakan'' demesi, AK Parti'li milletvekillerinin tepkisine yol açtı. Sıra kapaklarına vuran AK Parti'li milletvekilleri, ''Terbiyesiz, ahlaksız, sarhoş, kafayı çekip geliyorsun...'' diye tepki gösterdi.
''Ahlaksız sensin, terbiyesiz sensin. Bizi yıldıramazsınız'' diyen Soysal, ''Burada siyaset seviye dersi vermek, en son size düşer. Siyasetin kıblesinin insan olduğunu bilenleriz. Siz, çivi çaktınız doğru ama bu çivileri insan etine çakıyor, insanları acıtıyorsunuz'' diye konuştu.


TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Sosyal'ın konuşma süresinin bitmesinin ardından birleşime ara verdi. AK Parti milletvekilleriyle birbirlerine karşılıklı laf atan Soysal'ı, CHP'li milletvekilleri kürsüden indirdi. soysal'ın, AK Parti milletvekillerinin üzerine yürümesini, idare amirleri, arkadaşları ve Grup Başkanvekilleri önledi.



Video İçin TIKLAYINIZ