Tarihi Kentler Birliği Tokat Buluşması

Gönderen Şakir KOÇ 19 Haz 2010 0 yorum

Büyük Tokat Oteli'nde yapılan programın açılış töreni Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Metin Sözen, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek il ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan TKB Encümen Üyesi ve Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Tarihi Kentler Birliği TKB'nin Türkiye'de belediyelere yol gösteren bir konumda olduğunu belirten Başkan Yenihan, "Bütün belediye başkanları birbirinin kardeşidir. Seçildikten sonra ilk buluşmada herkes birbiriyle kaynaşır. Çok güzel anıları paylaşır.

Tarihi Kentler Birliği bugün belediye başkanlarının nefes aldığı yol haritası bulduğu ve güç bulduğu bir kuruluş haline gelmiştir. Tokat semineri başlatıyoruz. El ele vererek misafirlerimizi memnun etmeye çalışacağız. Tokat'ın tarihi ve kültürel yönden saklı bir kent olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise konuşmasında kentin tarihi ve turistik özellikleri ile ilgili bilgiler verdi. Her ilin kendine özgü, kendisini tasvir eden yerler olduğunu belirten Başkan Çiçek, "Tokat denildiği zaman çok değil 3-4 yıl sonra Sulusokak çarşısı akıllara gelecek. Türkiye'de 800 metre başka bir esere rastlamadan tarihi eserlerin bulunduğu bir başka bölgenin olmadığını iddia ediyoruz. Bu eserler büyük oranda ortaya çıkarıldı. Tokat Kalesi ile bütünleşen bu bölgenin, yapılacak alan düzenlemelerle Tokat denildiğine akla geleceğini iddia ediyoruz" diye konuştu.

ÇEKÜL Vakfı Başkanı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Metin Sözen ise bir denge aradıklarını ve doğusu, batısı, kuzeyini, güneyini orta Anadolu'yu eşit gördüklerini kaydetti. Mahrumiyeti olan bölgelere öncelik vererek yoğun destek verdiklerini ifade eden Sözen, "Ülkemizin her yeri bizim diye bilmek, bizim için kutsal, bizim için gelecek için tutunma noktaları olsun demek için yapıyoruz. Tüm valililerimizi candan kutluyorum. Çünkü onların verdiği izle kaymakamlarımızın da yarışa girdiğini görmeye başladım.

Büyük bir değişim var" şeklinde konuştu. Son olarak kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz ise Tokat'ın 6 bin yıllık tarihi boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi olarak 14 devlet, birçok beyliği içerisinde barındırdığını söyledi. Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemine kadar gelişen süreç içerisinde tarihin her dönemine ait eserleri Tokat'ın her karış toprağında bulabilme imkanı olduğunu belirten Vali Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: "Tarih ve kültürle birlikte yeni gelişen ve çağdaş yaşam standartlarına uygun yeni anlayışlarında eş zamanlı olarak tarihi dokuyu da korumak suretiyle yapılması en büyük hedefimizdir. Bu amaç doğrultusunda tüm belediye başkanı arkadaşlarımızla fark gözetmeksizin hep birlikte buna sahip çıkmaya çalışıyoruz. Tarihi Kentler Birliği'ni bir okul hüviyetinde gördüm."

Tarihi Kentler Birliği'nin Tokat buluşmasının ikinci günü 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda "Geleneksel Doku ve Yaşam Kültürü'nün Korunmasında Yerel Yönetimlerin Rolü" konulu seminerle başlayacak. Seminerin ardından il merkezi ile Erbaa ve Niksar ilçelerine gezi programı düzenlenecek





Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, genel kurula hazır olduklarını söyledi.

Tokat'ta Grand Ballıca Oteli'nde pazar günü yapılacak olan genel kurul öncesinde basın mensupları ile bir araya gelen Aydoğan, genel kurullarda 4 yılda bir seçim olduğunu, 3 yılda bir ise yapılan işlerin hesaplarının ortaklara yapılan toplantı ile bilgilendirildiğini söyledi. Aydoğan, "Biz ne yaptıysak onları yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Aydoğan, esnaf olarak başkanlık yaptığı için başarılı olduğunu, önümüzdeki süreç içinde endişesi olmadığını sözlerine ekledi.




Tokat'a gelen Kore asıllı dört gezgin Türk misafirperverliğine hayran kaldı.

Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Mihi Park, Sung Lee, Guyhe Ko ve David Kyungtae You isimli 3'ü kadın 4 Koreli İstanbul'dan sonra Tokat'ta tarihi mekanları gezdi. PTT Müdürlüğü önündeki yeşil alanda gitar eşliğinde şarkı söyleyen Korelilere vatandaşlar çeşitli ikramlarda bulundu. Gördükleri ilgiden memnun kalan turistlere Tokatlı gençler rehberlik etti. Tarihi mekanları gezen Koreliler yemeklerden Tokat kebabını sevdiklerini kaydetti. Bir Türk ailesine konuk olan turistlerin Erzurum'da gezilerine devam edeceği öğrenildi.

Sende Hayran OL !!!

Gönderen Şakir KOÇ 0 yorum

Başçiftlik Facebokta Git Gide Büyümeye Devam Ediyor Sizde Tokatın Bu Şirin İlçesi Hakkında Resimler Bilgiler Videolar İzlemek Elinizde Bilmedigimiz Bİlgileriniz Varsa Bizlerle Paylaşırsanız Seviniriz Sizleride Facebook Hayran Sayfamıza Bekliyoruz



Şakir
KOÇ



Tokat'ta Nevruz Kutlamaları

Gönderen Şakir KOÇ 22 Mar 2010 0 yorum

Tokat'ta Nevruz Bahar Bayramı etkinlikleri hafta sonu olması nedeni ile beklenen ilgiyi görmedi. Konferans öncesi konuşma yapan GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, bundan sonraki programları halkın katılımınI da sağlamak adına kent merkezinde yapmayı düşündüklerini kaydetti. Nevruz Bahar Bayramı'nın Türk dünyasının doğaya olan saygısını gösteren bir bayram olduğunu ifade eden Rektör Seyfikli, "Türk milleti olarak bayramımızda gelenek ve göreneklerimize sahip olmak zorundayız. Olmadığımızda tümüyle yanlış anlaşılan, tümüyle yanlış yerlere giden ve bize acı dolu günler yaşatan bayramlar kutlamak zorunda kalıyoruz" dedi.

Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kesin tarafından verilen "Nevruzun Anlamı ve Toplumumuzdaki Yansımaları" konulu konferansın ardından düzenlenen etkinlikte nevruz ateşi yakıldı. Nevruz ateşini GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Tokat Vali Vekili Hacı Mehmet Kara, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu ile birlikte yaktı. Nevruz ateşinden ilk atlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz olurken, öğrencilerin ise ateşin üzerinden atlayarak alevlerin içerisinden geçmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Kutlamalarda ayrıca protokol arasında yapılan yumurta tokuşturmasının galibi İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu oldu. Halk oyunları ve Kafkas ekibinin gösterileri Nevruz Bahar Bayramı'nda renkli görüntüler oluşturdu.

British Amerikan Tobacco (BAT) tarafından diğer 5 fabrika ile birlikte blok olarak satın alınan Tokat Sigara Fabrikası kapatılırken, atıl durumda olan fabrika, Tokatlı işadamları tarafından oluşturulan konsorsiyum Ülpaş ve Fezalar Grup tarafından satın alındı. Endüstriyel tarım tesisleri olarak dizayn edilerek yeniden ekonomiye kazandırılması beklenen fabrikanın istihdam ve ekonomik girdi sağlaması bekleniyor.

Yeni Çınar Oteli’nde düzenlenen basın açıklaması yapan AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, fabrikanın ülke ekonomisine kazandırılması için yaptıkları çalışmaları dile getirdi. Gülsün, "122 bin metrekarelik kapalı alanı olan 400 dönümlük bir boş yer Türkiye'de şuanda hiçbir yerde yok. Buraya bir işletme yapılmasını arzu ediyorduk. Bu anlamda büyük firmalarla görüşmemiz oldu. Ama ses çıkmadı. Daha sonra Tokatlı iki büyük Ülpaş ve Fezalar Grup’la konuştuk, onlar da talip oldular. BAT Firması ile bu arkadaşları buluşturduk. En son Fezalar Grup'un sahibi arkadaşımız İngiltere'ye gitti ve bu işi bitirdi. Şuanda BAT'ın mülkiyetinde olan Tokat Sigara Fabrikası, Tokatlı iki işadamımız tarafından satın alındı. Burada ne yapılması konusunda günlerce konuşuldu ve 9 tane tarımsal endüstriye dayalı fabrika kurulacak. Bunlar salça, ketçap, pekmez, cips, ay çiçek yağı, karton mukavva kutu fabrikası, domates kurutma tesisi ve birde yani sebze ve meyve ihracatı yapacak şekilde dizayn edilmiş bir departman kurulacak. Tokat ekonomisine bunlar kazandırılacak" dedi.

Fabrika'yı öz kaynakları ile alan iki firmanın yapılacak yatırım için kredi kullanacağını ifade eden Gülsün, "Biz burada başka fabrikalar yaptırabilirdik ama hiç birisinin bunun kadar faydası olmayacaktı. Çünkü Tokatlılar üretecek, mamul hale getirilecek ve yurt dışına satılacak. 2 yıl içerisinde 450 kişi çalışacak. Bu rakam daha sonra kendi ifadeleri bin kişiye kadar çıkacak. Binlerce insan buraya mal üretecek, bu mallar burada mamul haline getirilecek. Orada çalışandan ziyade, mal üretecek insanların ekonomiye kazandırılması bizle için önemli" diye konuştu.

FABRİKA NİSAN AYINDA TESLİM ALINACAK

Fabrika ile ilgili anlaşmaların yapılarak kaporanın verildiğini ifade eden Gülsün, "Haziran ayında buranın özelleştirilmesinin 2. yılı olacak. Özelleştirme kanuna göre, 2 yıl içinde satışını yasaklamışlar. Eğer satarsa yüzde 18 KDV ödeyecekler. Yüzde 18 KDV'yi ödememek için şuanda bir satış sözleşmesi yapıldı. Nisan ayı içerisinde teslim alınacak. Bir taraftan onlar makineleri imha ederken, bir taraftan bunlar bu departmanları tek tek teslim alacaklar" şeklinde konuştu.

SİGARA MAKİNALARI İMHA EDİLİYOR

Gülsün, BAT tarafından fabrikada bulunan makinelerin imha edildiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Bu fabrika şuandan cıvatasından makinesine kadar her şeyi toprağı da dahil BAT'ın. Özelleştirmede Tütün Üst Kurulu'nun da talimatı ile artık burada sigara üretilmemek amacıyla anlaşıldı. Burada BAT ya sigara üretecek veya kimse sigara üretemeyecek. Bu sözleşmelerinde var hem de Tütün Üst Kurulu bunu şart koşuyor. Şuan imha edilen o makineler BAT'ın makineleri. Burada sigara üretmediği için Tütün Üst Kurulu ‘o makineleri yerinde imha edeceksiniz’ dedi. Dev büyük makinelerin hepsi bir başkasının eline geçmek suretiyle merdiven altında üretim olmasın diye imha edilecek. Adamlar, TEKEL markasının ismini aldılar. Bunlar imalatını Samsun ve İzmir'de yapıyor. Son alınan makinelerin yüzde 80'ini Samsun ve İzmir'e götürdüler. Ama bu imha edilen makineler sigara imalatı için yapılan makineler" diye konuştu.

22 Şubat 2008 tarihinde varlık satışı yöntemiyle gerçekleştirilen ihalede TEKEL'e ait İstanbul, Adana, Ballıca, Bitlis, Malatya ve Tokat sigara fabrikaları ihaleye çıkartılarak satılmıştı. İhaleyi British Amerikan Tobacco(BAT) 1 milyar 720 milyon dolar ile kazanmıştı.


Ekin Tv Yayla Zamanı Programına Konuk Oluyoruz

Gönderen Şakir KOÇ 17 Mar 2010 0 yorum


Başçiftlik Kültür Ve Dayanışma Dernegi ( İstanbul )


24/03/2010 Tarihinde Çarşamba Akşamı Saat 19:00 Ekin Tv'de Yayınlanan Kemancı Hüseyin Ve Kemancı Şahinin Yayla Zamanı Adlı Programlarına Başçiftlik Kültür Ve Dayabnışma Dernegi Katılacaktır... Tüm Başçiftlikli Dostlarımızı 24 Mart Çarşamba Günü Ekin Tv Ekranlarına Davet Ediyoruz.İstanbulda Olan Dostlarımız Ve Canlı Yayına Katılmak İsteyen Halkımız İST.Başçiftlikliler Dernegine Giderek Bilgi Alabilirler...

Tokat'ta Ermeni Yasasına Tepki

Gönderen Şakir KOÇ 15 Mar 2010 0 yorum

Tokat Belediyesi Nikah Salonu'nda AK Parti Tokat Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Tokat konuşuyor" programına sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve partililer katıldı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Soyuer'in yaptığı açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, yapılan toplantıdaki amaçlarının sorunların dile getirilerek çözüm bulunması olduğunu kaydetti. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol ise meclis olarak yaptıkları yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Türkiye'nin dünyanın önemli bir noktasında bulunması sebebiyle dostundan çok düşmanının olduğunu kaydetti.

Gülsün, "Türkiye'nin başına bir mesele mutlaka musallat etmeleri gerekiyordu. Ermeni meselesini musallat etmeye başladılar. Hepimiz hayretle izliyoruz. Amerika, İsveç olsun, şimdi başka ülkeler Fransa maalesef bu Ermeni meselesini gündemimize koymak suretiyle, Türkiye'nin iç meselelerini halletmemizi engellemeye çalışıyorlar. Çünkü bu bölgede çok güçlü bir Türkiye istemiyorlar.

Çünkü bu bölgede güçlü bir Türkiye'nin neler yapacağının farkındalar. Onun için hemen düğmeye bastılar. Şimdi bir başka meseleyi gündeme getirdiler. Maalesef ve maalesef bu meseleyi ısıtacaklar. Ama bizim meselemiz bunlar değil" dedi. AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir ise Ermeni Yasa Tasarısı ile ilgili yapılan oylamaların çirkin olduğunu ve kınadığını ifade ederek, "Türkiye'nin bu konudaki tezi tarihi bir meselenin tarihçiye bırakılması. Ama siyasetçiler 'biz var dersek var, yok dersek yok' diyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman biz de TBMM'yi toplayalım Amerikalıların nerden geldiğine, İsveçlilerin nerden geldiğine dair kararlar alalım. Diyelim siz de busunuz. Böyle bir şey olmaz. Bu konulara siyasetçiler karar veremez. Her alanın uzmanları vardır" diye konuştu. Demir, ayrıca küresel krizin teğet geçtiği Türkiye'de ekonominin bu yıl düzelerek büyüyeceğini kaydetti.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Tokat İl Başkanı Eyüp Eroğlu ise başlattıkları "Tokat konuşuyor" programları ile vatandaşların, yerel yöneticilerin, muhtarların sorunlarını dinlediklerini söyledi. Toplantı soru cevap şeklinde sona erdi.

Edinilen bilgiye göre, Gülbaharhatun Mahallesi Gül Sokak'ta Çobanoğlu Apartmanı'nın zemin katında ikamet eden Songül Şahin'den (28) haber alamayan arkadaşları, evin kapısını kırarak içeri girdi. Genç kızın cansız bedeniyle karşılaşan arkadaşları, polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Eve giren genç kızın arkadaşları içeride kömür kokusu hissettiklerini söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Başkan Aydoğan Uyardı

Gönderen Şakir KOÇ 10 Mar 2010 0 yorum


Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, mahkeme kararına rağmen seçimlerin aynı yerde yapılmasında ısrar edilmesini anlam vermediklerini ifade ederek, "Yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluktan mevcut yönetim sorumlu olacaktır" dedi.

Tokat Bakkallar, Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Odası'nın mevcut Başkanı İhsan Tunç ile Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan'ın yarıştığı Genel Kurul yerle ilgili itirazlar sonucu ertelenmişti. Genel Kurulla ilgili gelişmeleri düzenlediği basın toplantısında açıklayan Başkan Aydoğan, seçim tarihinin 27-28 Mart tarihlerinde yapılacağını öğrendiklerini kaydetti. Başkan Aydoğan, hakim kararıyla seçim yerinin Hüseyin Akbaş Spor Salonu olarak belirlenmesine rağmen, TESOB binasın üst katındaki düğün salonun da ısrar edilmesine anlam veremediklerini belirterek, "Yönetimin bu salondaki ısrarına esasen bir anlamda veremedik makul bir izahta bulamadık. Bu yere yeniden itiraz edebilirdik elbette ki bu salonun yeterli olmadığı ve ilimizde bulunan başka bir mekanda yapılması yönünde kararda çıkartılabilir idi tıpkı bir önceki defa çıkartıldığı gibi. Ancak, yeniden çıkartılacak böyle bir kararı da seçimden kaçabilmeleri için yeni bir bahane oluşturmamak adına secimin yerine itiraz etmeme kararı aldık. Eğer konu para ise tasarruf maksadıyla yapılmışsa bugüne kadar yapılmayan tasarruf bugün mü hatırlandı?" dedi.

Düğün salonunda yapılacak seçimde yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluktan mevcut yönetimin sorumlu olacağını ifade eden Başkan Aydoğan, "Heyecanlı bir yarışın olacağı şimdiden belli olan birkaç tane adayın olduğu bu seçimde izdiham olacağı şimdiden belli, adeta bile bile lades denilmiştir. Bu konuda bunca insanı o daracık mekana sıkıştırmak o sıkışıklıkta ‘keşke olmasaydı’ denilecek bir hadise vuku bulmaz inşallah. Ancak bir kez daha altını çiziyor ve diyoruz ki sorumluluk her şeyiyle burada ısrar edenlerindir. Biz üzerimize düşen her şeyi yaptık yapabilecek başka bir şeyimizde varsa bundan da kaçınmayız. Biz her şeye rağmen bize yakışan bir seçim temenni ediyor ve herkese saygılar sunuyoruz" diye konuştu.

Reşadiyede Trafik Kazası 25 Yaralı !!!

Gönderen Şakir KOÇ 3 Mar 2010 0 yorum


İstanbul'dan Sivas'ın Koyulhisar ilçesine giden Seyfi Er yönetimindeki 34 BD 7731 plakalı midibüs, Reşadiye-Koyulhisar arasındaki D-100 karayolunun Kündür Köprüsü yakınlarında devrildi.

Kazada araç içerisindeki 25 kişi yaralandı.
Midibüstekilerin, dün Amasya'nın Taşova ilçesinde otomobilin ırmağa yuvarlanması sonucu ölen 5 kişinin cenazesine katılmak üzere Koyulhisar'ın Bahçe köyüne doğru yola çıktıkları öğrenildi.

Yaralanan 25 kişinin isimleri şöyle:
''Seyfi Er, Hüseyin Kızılay, Menekşe Erdem, Ali Rıza Kızılay, Güldane Kızılay, Fatma Kızılay, Hatice Telli, Muharrem Yıldırım, Cumhur Kızılay, Muharrem Çelik, Seher Çelik, Serdar Kızılay, Celali Özgel, Cüneyt Kızılay, Ali Çelik, Çiseli Çelik, İpek Kızılay, Hikmet Kızılay, Naci Kızılay, Emin Emre Çelik, Fadik Özgen, Fatma Erdoğan, Muharrem Köroğlu, Hüseyin Koca ve Arife Turna.''

Aracın altında ve içerisinde sıkışan yaralılar, Koyulhisar Belediyesine ait arama kurtarma ekibi ve diğer sağlık ekipleri ile vatandaşlar tarafından uzun uğraşlar sonucu bulundukları yerden çıkarıldı.

Yaralılar, Reşadiye, Niksar, Tokat ve Suşehri'nden gelen ambulanslarla Reşadiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yaralılardan 4'ü buradaki ilk müdahalenin ardından Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesine, biri de Niksar Devlet Hastanesine sevk edildi.



Microsoft yetkilileri Windows XP kurulu bilgisayarlar üzerinde Internet Explorer'da bir açık ihbarını değerlendiriyor.


Secunia güvenlik firması tarafından bütün güncellemeleri yapılmış Windows XP Service Pack 3 üzerinde, Internet Explorer 7'yi vuran bir açık keşfedildi.


Bu açık saldırgana zararlı kodlarla bezenmiş bir internet sayfası üzerinden, kullanıcının bilgisayarına müdahale etme imkanı tanıyor. Kullanıcıların karşısına pop-up çıkartan saldırganlar, F1'e basılmasını sağlayarak kullanıcıları kandırıyor. Zararlı kod, kullanıcı kanıp açılan pencerede yazığı gibi F1'e basarsa aktive edilebiliyor.


İncelemeler sürse de Microsoft'un ilk araştırmasına göre VBScript ve Windows yardım dosyalarının kullanıldığını tespit etmiş. Kısacası bir internet sayfası karşınıza açılan bir pencere çıkartır ve F1'e basmanızı isterse, basmayın


"Türkiye'de Bağımsız Bir Yargı Yok"

Gönderen Şakir KOÇ 22 Şub 2010 0 yorum


Tokat'ta "AK Belediyeler" buluşmasının ikincisi parti binasında il, ilçe ve belde belediye başkanlarının katılımıyla yapıldı. AK Parti Tokat İl Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, ilçelerde devam eden toplantılarla sorunların mahallinde tartışılıp ele alınmaya devam edeceğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın mart ayının ilk haftalarında Tokat'a gelerek temaslarda bulunacağını ifade eden Eroğlu, ayrıca Erzurum'da süren soruşturma ve sonrasında Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklanmasıyla gelişen süreçte Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) verdiği karara değindi.

Eroğlu, "Önce Danıştay'ın katsayı kararı ile beraber başlayan daha sonrada HSYK'nın vermiş olduğu bir kararla birlikte doruğa ulaşan hukuka, adalete, demokrasiye sığmayan bir karara imza atılmıştır. Burada ne yazık ki HSYK yetki gaspı yapmıştır. HSYK idari bir kuruldur, yargı denetimi yaparak devam eden bir soruşturmaya müdahale etmiştir. Bu ülkemizin hukuku ve demokrasisine ağır bir darbe olmuştur. Bugün hukuk ve demokrasi bu pranga ile birlikte birinci sınıf ülkelerdeki hukuk ve demokrasiye ilerleme anlamında yara almıştır " diye konuştu.

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise HSYK'nın verdiği kararda iktidar ve muhalefet partisinin durdukları noktanın önemli olduğunu kaydetti. Yüksel, mini bir yargı reformunun gündeme gelmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, "Biz arzu ediyoruz ki, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesi işlenirken; yasama, yürütme ve yargının bağımsızlığı söz konusu olsun. Ama maalesef bugün Türkiye'de bağımsız bir yargı yoktur. Bugün siyasi partilerin üzerinde otorite sağlamaya çalışan bir yargı sistemi vardır.

Bununda önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan yargı reformu ile normalleşmesini ümit ediyoruz" diye konuştu.

Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise kendi içlerindeki birlikteliği, beraberliği üst düzeye çıkarmak için bu tür toplantıların bundan sonra ki süreçte devam edeceğini kaydetti.






Tek Gıda İş Sendikası Tokat Şubesi'ne bağlı Amasya ve Tokat Yaprak Tütün İşletmeleri'nde çalışan TEKEL işçilerinden 300'ünün 4-C'ye geçtiği bildirildi.






Tek Gıda İş Sendikası Tokat Şube Sekreteri Mustafa Sağsoyu, 67 gündür Ankara'da eylemlerinin devam ettiğini, kışı çadırlarda geçirdiklerini söyledi. Sağsoyu, 4-C'ye geçen işçilerden pişmanlık duyanlar olduğunu belirterek, "Tokat merkezde yaklaşık 150 kişi, bize bağlı Gümüşhacıköy, Taşova ve Erbaa şubelerimizle birlikte 4-C'ye başvuran işçi sayısı 300'ü geçti. Toplam bin 250 işçiden emekliliğine 6 ayı, 1-2 yılı olan arkadaşlar 4-C'ye gitmiyor. Genel anlamda 4-C'ye gidecek işçi sayısını yüzde 10 olarak hesaplıyoruz" dedi.

Niksar, EMITT Fuar'ında TÜYAP'ta...

Gönderen Şakir KOÇ 13 Şub 2010 0 yorum



Tarih, Tabiat, Kültür, Turizm ve Doğa Sporları kenti olarak, 11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul Beylikdüzü TÜYAP –EMİTT Fuar Alanı (5) Nolu Salonda “14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı” na katılım planlanmıştır. Etkinlikler süresi içerisinde sizleri aramızda görmekten kıvanç duyacağız.




Kriz ortamındaki ülkeler ve Türkiye'nin dört bir yanındaki beldeler de EMITT Fuarı aracılığıyla uluslararası arenada sesini duyurmak istiyor. Katılımcı sayısını her yıl artıran EMITT Fuarı, bu yıl da 50 ülkeyi, 100'ün üzerinde il ve beldeyi ağırlıyor.


Dünyanın en önemli 10 turizm etkinliğinden biri olarak kabul edilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 14'üncü kez kapılarını açıyor! 11–14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan ve geçen yıl başlattığı konuk ülke uygulaması kapsamında bu kez Mısır'ı ağırlayan EMITT Fuarı, küresel ekonomik krizin yarattığı durgunluğu aşmak isteyen ülke ve beldelere umut kapısı oluyor.


Kendisiyle birlikte 54 farklı sektörü harekete geçirme özelliği bulunan turizm sektörünün ekonomiyi canlandırmada üstlendiği önemli rolü bilen 50 ülke EMITT Fuarı'nda yerini alıyor. Cezayir, Japonya, Tanzanya, Tataristan ve Bosna Hersek gibi ülkeler ilk defa Fuar'a katılırken, konuk ülke Mısır bölge için son derece büyük bir önem taşıyan bu etkinlik aracılığıyla bir turizm destinasyonu olarak dikkatleri üzerine çekmeyi hedefliyor.


EMITT 2010 Fuarı, Türkiye çapındaki il ve beldeler için de büyük önem taşıyor ve Fuar'a bu yıl 100'den fazla katılım sağlanıyor. Batı Karadeniz'deki beldeler Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) nezdinde Fuar'daki yerini alırken Samsun, Ayvalık, Burhaniye, Çorum, Adıyaman, Edirne, Elazığ, Balıkesir, Gümüşhane, İzmir, Kars, Kaymaklı, Kemah, Konya, Mardin, Sinop, Tokat, Ordu, Van, Şanlıurfa ve Mardin gibi il ve beldeler de EMITT Fuarı aracılığıyla isimlerini uluslararası arenada daha da bilinir kılmayı amaçlıyor.


Ekin Fuar A.Ş. tarafından TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) ve TYD (Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği) işbirliğiyle düzenlenen EMITT Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanındaki otelleri, acenteleri, işletmecileri, girişimcileri, turizm profesyonellerini ve tatilseverleri buluşturuyor.


Ekin Fuar Direktörü Hacer Aydın, EMITT Fuarı hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: “Dünya turizminin önemli duraklarından biri olarak görülen EMITT Fuarı, küresel ekonomik kriz nedeniyle her kesimin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Fuar'ın 2009 yılında, bir önceki yıla oranla yüzde 20'lik bir büyüme sergilemesi de ülkemizin turizm alanında taşıdığı önemi gözler önüne seriyor. Yine 2009 yılında 97.500'ü bulan toplam ziyaretçi sayısıyla EMITT Fuarı, turizm sektöründe düzenlenen uluslararası fuarlar arasında ilk 5'teki yerini sağlamlaştırmış bulunuyor. Bu yıl ise hedefimiz 100.000 ziyaretçiyi ağırlamak. Çünkü EMITT Fuarı, Akdeniz, Orta Doğu, Avrupa ve Asya'yı da içine alan geniş bir coğrafyayı kapsıyor ve bu coğrafyadaki turizm faaliyetleri açısından Türkiye merkez konumunu giderek güçlendiriyor.”


EMITT 2010 Fuarı'na katılmak isteyen ziyaretçiler www.fuardavetiyesi.com adresine girerek ücretsiz online davetiye alabiliyorlar. EMITT 2010 Fuarı hakkında ayrıntılı bilgiye ise www.emittistanbul.com adresinden ulaşılabiliyor.


Kaynak:Niksar Belediyesi

www.basciftlik.info KAPANMASIN

Gönderen Şakir KOÇ 12 Şub 2010 0 yorum

Erkut Aymak www.basciftlik.info

Bu yedi yıllık çalışmalarımız içinde online müzik yayınından forum çalışmalarına kadar sizlerin istekleri doğrultusunda her türlü yayını hizmete açtık. Ne kadar başarılı olduk ya da ne kadar başarısızlığa uğradıysak da bütün bunları Başçiftlik ve Başçiftlikli için yaptık. Biz bir şey yapmadan önce siteyi kullanan sizlerden görüş ve öneri istedik.

Yedi yıllık hizmete karşılık hem maddi hem manevi hem de zaman olarak bir sürü konuda yıpranmalara uğradığımız halde bir kişiden dahi destek alamadık. Geçen yıl yaz ayında bir kaç gurbetçi hemşehrimizin haksız eleştirilerine tepki olarak www.galederesi.com isimli sitemizi yayından çektik ve siteyi kapattık. Galederesi.com günlük olarak ortalama 500 kişi tarafından ziyaret edilen bir site olmasına karşın yılda 5 kişi tarafından bile teşekkür almıyorduk. Aynı olayı yayında olan sitemiz için de söylemek doğru olur. Bir yıldır yayındayız ve soruyorum size Başçiftlik dışında olup da şahsımıza emeklerimizden dolayı teşekkür eden kaç kişi oldu ? Herkes kendine sorsun ben de buradan yanıtını vereyim : " Bir kişi bile teşekkür etmedi."

İşte biz de bu sebepler doğrultusunda yayın hayatına son verme kararı aldık. Site süre sayacımız geriye doğru sayıyor artık, süre bitiminde yayın hayatımız da son bulacaktır. Site kapanmasın ben bu işi devam ettirmek istiyorum düşüncesinde olanlar var ise benimle irtibata geçebilirler. Yıllık site ücretini karşıladıkları takdirde site yönetim paneli, ftp ve kontrol panellerinin tamamen yönetimini kendilerine veririm.

Allah yar ve yardımcınız olsun.

Erkut AYMAK
Şakir KOÇ'UN YORUMU
Gercekten Bölge Sitelerimize Destek Verilmiyor.Erkut Abi 7 Yıldır Bu İşin İçinde Ve 1 Kişi Bile Allah Razı Olsun Demedi İse Soruyorum Size Biz Neden Sanal Alemde Yöremizi Tanıtmaya Çalışıyoruz...Sizlerden Sitelerimize Maddi Bir Destek Beklemiyoruz Bize Sadece Manevi Destek Gösterirseniz Herşeyin En İyisini Sizlere Sunmaya Calışırız Aksi Taktirde Sitelerimiz Kapanmaya Devam Eder...

Şakir KOÇ

Tokat Eski Cezaevinde Yıkım Çalışmaları

Gönderen Şakir KOÇ 11 Şub 2010 0 yorum

Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük'ün girişimleri sonucu Adalet Bakanlığı'ndan kısa sürede alınan izinle kapatılan eski cezaevinde başlatılan yıkım çalışmaları devam ediyor.

Tokat'ta 1925'li yıllarda okul olarak inşa edilen, 1960'lı yıllarda ise Kapalı Cezaevi'ne dönüştürülen 85 yıllık binanın ihtiyacı karşılayamaz hale gelmesi üzerine tutuklu ve hükümlüler Çamlıbel beldesinde yeni yapılan T tipi cezaevine nakledilmişti. Adliye sarayının arkasında bulunan eski cezaevinin bulunduğu yerin ek hizmet binası, lojman ve baro binası yapımı için Adalet Bakanlığı nezrinde girişimleri olduğunu ifade eden Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Küçük, yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından bölgede yaşanan park soruna çözüm olarak mevcut alanı kısa süreliğine oto park yapacaklarını kaydetti.

Öte yandan ihale edilen yıkım işlemleri ve hurda malzemeden elde edilecek yaklaşık 40-50 bin TL'lik gelirin Adalet Bakanlığı hesabına aktarılacağı öğrenildi.

Tokat'ta Taş Gibi Yağmur Yağdı

Gönderen Şakir KOÇ 9 Şub 2010 0 yorum



Çay Mahallesi'nde bulunan bir taş ocağında dinamitle patlama yapıldı. Polisin önlem alarak mahalle sakinlerini evlerine girmelerine dair uyardığı anonsun arsından yapılan patlamada evlerin üzerine kaya parçaları yağdı. Bu sırada mahallede bulunan taş ocağı işçisi Ali Demir, ayağına gelen kaya parçası sebebiyle yaralandı. Olay yeri ise adeta savaş alanına döndü. Elektrik hattı ve telefon kabloları kaya parçalarının isabet etmesi sebebiyle koptu.


Mahalleye yağmur gibi yağan irili ufaklı kaya parçaları ağaçların dallarını kırdı, taş ocağına yaklaşık 700 metre uzakta bulunan evlerde ise büyük hasara yol açtı. Kilolarca ağırlıktaki taşlar mermi gibi evlerin duvarlarıyla araçların cam ve kaportalarını deldi. Patlama sırasında evlerinde olan vatandaşlar çatıları delerek içeri giren kaya parçalarından canlarını zor kurtardılar. Mahalle sakinlerinden Zeynep Besler, evinin çatısını delerek içeri giren yaklaşık 10 kilo ağırlığındaki kaya parçasını göstererek, "Eşim hasta olduğu için yatıyordu. Patlama sesi ile neye uğradığımızı şaşırdık. Evin çatısından içeri giren 2 kaya parçası koltuğa düştü. Eşim şans eseri kurtuldu. Biz de o sırada camın önündeydik, nasıl kurtulduk bilemiyorum" dedi.


Mahalle sakinlerinden Mikail Abbas ise çatıdan eve giren kayalardan canlarını zor kurtardıklarını, evlerinin savaş alanına döndüğünü söyledi. Abbas, taş ocağının buradan kalkmasını istediklerini ifade ederek, "Çocuğumu zor kurtardım. Neye uğradığımızı şaşırdık" diye konuştu.


Öte yandan polis, olay yeri ile taş ocağı arasında muhtemel bir olaya karşı önlem alırken, bölgede TEDAŞ ekipleri çalışma başlattı.




Edinilen bilgiye göre, Cemalettin Mahallesi'nde yaşlı bir kadını oyalamak suretiyle bin 50 TL parasını aldıkları ileri sürülen M.B. ile O.Ü. isimli şahıslar, Amasya'da yakalandılar. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda şüpheli şahısların değişik tarihlerde, çevre illerde de yaşlı şahısların evlerine girmek suretiyle dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Şahıslar, alınan ifadelerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Tokatta Katsayı Eylemi

Gönderen Şakir KOÇ 0 yorum

Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde pankartlarla eylem yapan dernek üyeleri çeşitli sloganlar attı. TOKAD, Özgür Eğitim-Sen Tokat Temsilciliği ve Özgür Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen eylemde basın açıklaması yapan Özgür Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Örs, kararın kabul edilebilir bir yönünün olmadığını ileri sürerek, "Mahkeme daha önce de Kurban Bayramı arifesinde aynı kararı alarak, bayramı milyonlarca insana zehir etmişti. Anlaşılan o ki, yüzbinlerce meslek ve imam-hatip lisesi öğrencisinin adalet beklentisinin Danıştay nezdinde hiçbir değeri yok. 28 Şubat sürecinde katsayının kalkması için YÖK'ü adres gösteren mahkeme, YÖK haksızlığı ortadan kaldırınca bu kez durumdan vazife çıkardı ve 'haksızlığa devam' kararı aldı. Bu kararın kabul edilebilir hiçbir tarafı olamaz. İşin üzücü taraflarından biri, bu yasakçı uygulamanın devamı için Danıştay'a başvuran kurumun bir baro olmasıdır" dedi.

Başçiftlik Donuyor...

Gönderen Şakir KOÇ 6 Şub 2010 0 yorum


Başçiftlikte Kar Gün Geçtikce Yükseliyor...En Son Gelen Haberlere Göre Başçiftlikte Kar İlçe Merkezinde Hemen Hemen 30-50cm Arasında İlçe Dışında Dağlık Alanlarda İse 50-70cm Arasında Olduğu Bize Gelen Bilgiler Arasında.İlçemize Ulaşımda Bir Sorun Bulunmamaktadır.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nazım Yiğit Günay, amcası Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'la gündemdeki konuları ilişkilerinin yıpranmaması için konuşmadıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yeğeni CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Nazım Yiğit Günay, CHP Tokat Gençlik Kolları tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Basın mensuplarına gündeme ilişkin konularda açıklama yapan Günay, TEKEL işçisine zulüm yapıldığını ileri sürdü. TEKEL işçileri kazanılmış haklarını ve ekmeğinin sofrasından kalkmaması için 2 aya yakın zamandır onurlu bir direniş göstermekte olduğunu ifade eden Günay, "5 bin 600 CHP'li gençler olarak bu direnişe Ankara'da toplanarak destek verdik. Hükümet sosyal devlet anlayışından hızla uzaklaşmakta ve bir özel şirket gibi davranarak vatandaşlarına verdiği hakları zarar olarak görmektedir" dedi.

Anayasa değişikliğiyle yargıya müdahaleyi meşrulaştırmaya çalışmakta olduğunu iddia eden Günay, "CHP AK Parti'nin yargının kalbine el uzatmasına müsaade etmez. Hakimleri kim seçecek? Hakkında 608 fezleke bulunan AK Parti milletvekillerimi? İnsanları dinleyerek korku imparatorluğu yaratmaya çalışmaktadır. Ancak hükümetin unuttuğu bir şey var ki oda bu ülkenin bütününü oluşturan yurttaşların bu ülkeyi yokluklarla kuran Kuva-i Milliyetçilerin evlatları olduğu gerçeğidir. Bizlerin Allah'tan başka kimseden korkumuzun olmadığı gerçeğidir. Soruyoruz buradan balyoz iddiası ne oldu? Asılsız çıktı" diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Günay, amcası Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın kabinenin bir bakanı olduğunu ifade ederek, "Yani çok kıymetli saygılı bir insan. Bunu tabii ki kendi görüşüdür diye takdir etmekten öteye gidemeyiz. Çünkü bizler demokrasiyi içselleştirmiş olan insanlarız. Bu aile içimizde de olsa da, aile içinde de demokrasiyi içselleştirmiş durumdayız. Tabii gönül isterdi ki tekrar Cumhuriyet Halk Partisi'nin saflarında olmasını. Ancak kendi takdirdir demekten öteye gidemem. Önemli olan benim için benim CHP'nin terbiyesi ile yetişmem ve o ilkeler doğrultusunda asla hiçbir şeyden taviz vermeden ilerlememdir" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bakan Günay'la biraya geldiğinizde gündemdeki konularla ilgili konuşuyor musunuz?" şeklindeki soruya Günay, "Mümkün olduğunca konuşmuyoruz. Konuşmamaya çalışıyoruz. Çünkü amcamdır, saygı duyarım. İlişkilerimizin yıpranmaması için tabii ki konuşmuyoruz" diye cevap verdi.

Tokat Keşkek'inin Yapılışı

Gönderen Şakir KOÇ 4 Şub 2010 0 yorum

MALZEMESİ


2 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et)
3 bardak Yarma (Bütün Yarma)
1 tatlı kaşığı Çemen
2 baş Sarımsak
3 çorba kaşığı Tereyağı
1 bardak Nohut
Tuz
Pul Biber
Kara Biber


Yapılışı

Nohut bir gece önceden su ile ıslatılır. İlikli, kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Etle birlikte bir tencereye konulup nohutlar iyice pişene kadar haşlanır. Büyükçe bir tencereye haşlanmış olan nohut ve etler bir kevgir yardımıyla alınır. Etin suyundan 9 bardak kadar etlerin üzerine dökülür. Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ile takviye edilir. Yarma yıkanır, tencereye konur, sarımsaklar bütün diş olarak ilâve edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı tencereye konularak kaynatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak 2 - 3 saat pişirilir. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır. Sıcak servis yapılır.

NOT : İsteğe göre keşkek suyunu çekince üzeri kızarana dek fırınlanabilir. Taze etle olabileceği gibi kurutulmuş etle de pişebilir. Tahta kaşıkla yenilmesi tercih edilir. Tabaklara dağıtım yapılmaz. Yanında ayran, kuşburnu ezmesi ve turşu tercih edilir.

Tokat Bat Yemegi

Gönderen Şakir KOÇ 0 yorum



Bat, Tokat yöresine ait, kısıra benzeyen fakat sulu olan bir yemek. domates rendesi olduğu için suludur, Tokatlılar içine dövülmüş ceviz koyarlar, Sivaslılar ise çok az iyi çekilmiş kıyma koyarlar. sonra da dolma gibi yaprağa sararak yerler.
Malzemeler:
250 gram asma yaprağı
1 bardak yeşil mercimek
1/2 bardak ince bulgur
3 yemek kaşığı salça
1/2 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 adet domates
1 tutam reyhan
2 adet yeşil Tokat biberi
1/2 demet taze soğan
1 adet kuru soğan
50 gram iç ceviz
tuz
karabiber
pul biber


Hazırlanışı:





Mercimekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra. Süzüp, tekrar sudan geçirin ve genişce bir tencerede 2 bardak su ilavesiyle yenecek kıvama gelene kadar haşlayın. Çok hafif sulu bırakarak sıcak olarak muhafaza edin. Bulguru ayıklayıp sıcak olan mercimeğin üzerine ilave edin. Salçayı 1 fincan sıcak suda eriyene kadar karıştırın. Erimiş salçayı mercimeklere ilave edin. Tuzlayıp, biberleyin. Domates, biber, yeşil soğan, dere otu, reyhan, dövülmüş cevizi ilave edilin.


Asma yapraklarıyla beraber servis yapın.

Tokat Kebabı

Gönderen Şakir KOÇ 0 yorum

Tokat kebabı, yöresel sebze ve Niksar- Erbaa yaylalarının körpe kuzu etlerinden yapılır. Tokat yöreseine özgü biber, ve yöresel domates lezzetini tamamlar. Kısaca malzemeleri tanımlarsak, yaylada yetişmiz kuzu eti, patlıcan, tokat domatesi, tokat biberi, patates, kelle soğan, sarımsak ve özel pişirilmiş kebap pidesi (Lavaş Pide) kullanılarak yapılan Tokat yöresine ait bir yemektir. Özel kebap ocaklarında yapılır.

Küçük parçalar halinde kesilen (kuşbaşı) etler baharat, kırmızı biber ve soğanla terbiye edildikten sonra kuyruk yağı ile yağlanmış şişlere takılmak üzere bekletilir. Şişlere biraz kuyruk yağı sürülür. Sebzelerin düşmemesi için patlıcanın sapı küçük parçalar halinde kesilir hazırlanır. Şişlere bir et bir patates, bir et bir patlıcan şeklinde hazırlanır, aralarına küçük parça kuyruk yağı takılır. Şişlerin sonuna küçük parça kuyruk yağı ve patlıcan sapı takılarak sabitlenir. Biberle Sarmısak bir şişe takılır. Patlıcanların kabuğu alınmaz yarıdan kesilmiş ve uzun selvi doğranmış patlıcanlar önceden hafifçe tuzlanmalıdır.





















Odun ateşi ile yanan Kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişler asılır. Fırının iki tarafında bulunan yatay bölümde yanan odunların ateşi ile pişmeye bırakılır. Fırının alt kısmında bulunan şaç tepsiye domates soyularak bırakılır, pişmesi sağlanır vee damlayan yağlar toplanır. Özel pişirilmiş pideler bir tepsiye yayılır. Pişen etler ve sebzeler bunun üzerine sıyrılır. Tepsinin ortasına pişen domatesler konulur. Üzerine toplanan yağlardan gezdirilerek servise alınır.









Tokat Kebabı'nın yaklaşık olarak 100 yıldır il genelinde yapıldığını ifade edilir. Eskiden Tokat halkı kebabı bağ evlerindeki özel tasarlanmış toprak ocaklarda yapılırdı. Daha sonra Cumhuriyet dönemiyle birlikte ticarete dönüşerek ilimizde restoranlarda yapılmaya başlandı. Restoranlarda da toprak fırınlarda yapılır, Herkesin bu özel lezzeti tatmasını gerekir.

TBMM'de dün gece yumruklu kavganın fitilini ateşleyen ve Başbakan Erdoğan için "Peygamber" benzetmesi yapan kişinin AKP Aydın eski İl Başkanı İsmail Hakkı Eser olduğu belirlendi. Eser 29 Mart seçilerinde AKP'den Aydın İl Genel Meclisi üyesi olunca, İl Başkanlığı görevinden ayrılmıştı.

FİTİLİ ATEŞLEYEN SÖZLER
TBMM'de yumruklu kavga öncesi bir konuşma yapan Sağlık eski Bakanı ve MHP milletvekili Osman Durmuş, Emine Erdoğan'ın türbanı nedeniyle GATA'ya alınmaması konusunda kinayeli bir konuşma yapmış ve "Siz beyaz gömlekliler, kendisine partilileri tarafından 2. Peygamber denilen Başbakanın eşini, nasıl hastaneye almazsınız" demişti. Bu sözlere sinirlenen Başbakan Erdoğan kendi partisinde bu tür bir yakıştırma yapanın barınamayacağını söylemiş ve ardından da yumruklu kavga çıkmıştı.

İŞTE O SES KAYDI...

Erdoğan'a Peygamber benzetmesi
Erdoğan'a Peygamber benzetmesi

BAŞBAKANIMIZ İKİNCİ PEYGAMBER GİBİDİR
AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser 14 Kasım 2009 günü partisinin merkez ilçe kongresi sırasında adaylardan Hakkı Aslan'ın düzenlediği yemekte bir konuşma yapmış ve "Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan'a biz o kadar bağlıyız ve aşığız ki, bizim için adeta ikinci peygamberdir" demişti. Yaklaşık bin 500 kişinin bulunduğu salonda partililere seslenen Eser, "Bu çatı olan insanlarımızın Başbakana olan sevgisinden, saygısından kimsenin şüphesi olmasın. Biz Başbakanımızın aşığıyız, Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir. Başbakana ihanet etmeyi asla kabul edemem. Sevgimiz, saygımız, partimiz var olduğu sürece de devam edecektir" demişti.

VURAL KASEDİ DAĞITTI
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da iki gün sonra TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 'Son Osmanlı Padişahı' ve '2'nci Atatürk' pankartları açılan Başbakan Erdoğan için AKP Aydın İl Başkanı Eser'in de 'İkinci peygamber gibidir' dediğini açıklayarak Eser'in konuşmasının CD'sini gazetecilere dağıtmıştı.

BURASI TAYYİBAN CUMHURİYETİ DEĞİL DEMİŞTİ
Eser'in 29 Mart seçimlerinde taltif edilerek İl Genel Meclisine ilk sıradan aday gösterildiğini de kaydeden Vural, İl Başkanı'nın sözleriyle ilgili olarak savcıları da göreve davet etmişti. Vural "Sen kimsin ki peygamberimize dil uzatacak, onun adını alacak, mukayese ettirecek kadar, bu milli manevi değerlerimizin içini hortumluyorsun? Burası Tayyiban Cumhuriyeti değil” demişti.


Tokatta Elektronik Çek

Gönderen Şakir KOÇ 3 Şub 2010 0 yorum





Tokat'ta bir müteahhit, "elektronik çek" fikrini Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'ne tescil ettirirken, projesinin kanun teklifi taslağı haline getirilmesi için de çalışma başlattı.






Türkiye'de internet bankacılığının yaygınlaşmasıyla zaman ve iş gücü kaybının önüne geçilirken, gelişen teknolojiye yenileri ekleniyor. E-para kabul eden banka sayısı hızla artarken, elektronik çek kullanımı, elektronik borç alma gibi değişik uygulamalar için de dünyanın önde gelen finans kuruluşları ve internet teknoloji şirketleri çalışma içinde. Bu kapsamda sık sık çek-senet alışverişinde bulunan müteahhit Serdal Atsız da "e-çek" (elektronik çek) uygulaması fikrini ortaya koydu. Atsız, her gün yüzlerce çek-senetle uğraşmak zorunda olmalarından dolayı böyle bir fikrin doğduğunu belirterek, "İşlerin daha kolaylaşması adına elektronik çek tasarısı projesi geliştirdim. Projenin mantığı, bankaların internet şubesinde çek-senetlerin, elektronik ortamda bir çek yaprağında olan bütün bilgilerin olması şartı ile EFT yapar gibi gidip gelmesidir. Her elektronik çekin yazıcıdan çıktısı alınarak bir barkot numarası olacak. Vergi dairelerinde olduğu gibi bankacılık düzenleme kurulunda da böyle olacak. Çek ve senetlerin bastırılması, ulaşım, kargo gibi masraflar bu sistem için harcanacak miktarın milyonda biri etmeyecek" dedi.


Dünyada hiçbir kuruluş ve sistemin bu elektronik çek sistemini kullanmadığını iddia eden Atsız, "Bugüne kadar böyle bir sistem düşünülmedi ve yoktu. TBMM'ye bu fikrimi sundum. Projem kanun tasarısı haline geliyor. Birçok bankanın genel müdürü ile görüştüm. Hepsi bu konunun büyük önem arz ettiğini söylediler ve bir an önce bunun kanunlaşması gerektiğini ifade ettiler. Çek-senedin elektronik ortama geçmesi önemli. Çünkü bunun bir örneği yok. Türkiye'de yarım milyon kişinin bu sistemi kullanacağı göz önünde bulunduruluyor. Bütün noter tasdiklerini yaptırdım. Kültür Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nde kayıt tescilini yaptırdım. Bu eser şahsıma aittir. Ben bu eserin kullanılması için TBMM Kanunlar Genel Müdürlüğü'ne sundum ve kabul ettiler. Türk bankalarının çoğu projenin peşinde" diye konuştu.


Atsız, e-çek'le artık çek yazılması ve masrafının düşeceği belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "Aynı zamanda çeklerimizin yazılıp yazılmadığını sistemden kolay bir şekilde takip etmiş olacağız. Çek koçanları ile artık uğraşmayacağız. Ticari kuruluşlar çeklerinin takibi konusunda rahatlayacak. İnternet üzerinde çeklerini daha rahat takip edebilecekler. Hem çeklerimizi hem senetlerimizi kontrol altına almış olacağız. Bu şekilde sahteciliğin de önüne geçilecek."

TBMM'De OLAYLI KAVGA

Gönderen Şakir KOÇ 2 Şub 2010 0 yorum


TBMM'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında MHP'nin verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler sırasında kavga çıktı.


MHP'li Osman Durmuş kürsüde Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmamasıyla ilgili olarak "Peygamber olarak kabul edilen bir adamın eşini nasıl içeri almazsınız." şeklinde alaycı bir ifade kullandı.


Durmuş'un bu sözleri AK Parti sıralarında tepkiyle karşılandı. Önce kürsüye AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ geldi. Bozdağ, Durmuş'un sözleri için "densizlik" nitelemesinde bulundu.


Bozdağ'dan sonra da Başbakan Erdoğan sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. "Siz nasıl olur da böylesi bir densizliğe imza atarsınız? AK Parti içinde peygamber sıfatını kullanacak birisi olursa onu barındırmayız. " dedi.


Daha sonra AK Parti ve MHP'li vekiller birbirine girdi. Güldal Mumcu oturuma ara verdi.


ÖNCESİ DE GERGİNDİ
Durmuş'un "peygamber" demesi tartışmayı yumruklaşmaya dönüştürdü. Ancak gensoru görüşmelerindeki gerginlik bununla sınırlı değil. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal konuşmasında TEKEL işçilerinin durumunu hatırlattı, daha sonra "Önce mücahittiniz, müşahit oldunuz, müteahhit oldunuz, daha sonra her şeye müsait oldunuz. Yetim hakkından bahsediyorsunuz, o kasanın kimlere çalıştığını, kediye ciğer teslim edildiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.


AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, sataşma olduğu gerekçesiyle söz aldı. Bahçekapılı,''Kişilerin özel hayatına müdahale insan haklarına aykırıdır, ayrıca ayıptır. Hukukta eleştiri ile hakaret arasında bazı kriterler vardır. Eleştirirken kullandığınız dil ile söylediklerinizin içeriğinin birbiriyle örtüşmesi, bir denge kurulması gerekir. Burada, paparazzi programlarına konu olmak için bulunmuyoruz. Facebook'ta en çok tıklanan oyuncak da değiliz. Önce çalışın sonra konuşun'' dedi.


"TERBİYESİZ, KAFAYI ÇEKİP GELİYORSUN"
Soysal'ın ''Adres belli, adres Başbakan'' demesi, AK Parti'li milletvekillerinin tepkisine yol açtı. Sıra kapaklarına vuran AK Parti'li milletvekilleri, ''Terbiyesiz, ahlaksız, sarhoş, kafayı çekip geliyorsun...'' diye tepki gösterdi.
''Ahlaksız sensin, terbiyesiz sensin. Bizi yıldıramazsınız'' diyen Soysal, ''Burada siyaset seviye dersi vermek, en son size düşer. Siyasetin kıblesinin insan olduğunu bilenleriz. Siz, çivi çaktınız doğru ama bu çivileri insan etine çakıyor, insanları acıtıyorsunuz'' diye konuştu.


TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, Sosyal'ın konuşma süresinin bitmesinin ardından birleşime ara verdi. AK Parti milletvekilleriyle birbirlerine karşılıklı laf atan Soysal'ı, CHP'li milletvekilleri kürsüden indirdi. soysal'ın, AK Parti milletvekillerinin üzerine yürümesini, idare amirleri, arkadaşları ve Grup Başkanvekilleri önledi.



Video İçin TIKLAYINIZ

Dikkat ! Kaybolan Kimlik Siz'de 'Zayi' Etmesin

Gönderen Şakir KOÇ 1 Şub 2010 0 yorum


Nüfus cüzdanını kaybeden vatandaşların başına gelen olaylar zaman zaman basına konu oluyor ve yaşananlar mağduriyetin boyutunu ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.
Kötü niyetli kimselerce ele geçirilen kayıp ya da çalıntı nüfus cüzdanları yasa dışı işlemlerde sıklıkla kullanılabiliyor. Bu da vatandaşın büyük mağduriyetler yaşamasına neden oluyor.

Kayıp ya da çalıntı nüfus cüzdanları ile şirketler kuruluyor, bankalardan çekler alınıp karşılıksız çekler düzenleniyor, yaşa dışı binlerce işe ve suça bulaşılabiliniyor.
Sonuçta da kimlik sahibinin başına telafisi mümkün olmayan dertler açabiliyor.Savcılık, polis ve mahkeme koridorlarından yıllarca mekik dokuyan vatandaş, üstüne üstelik şok hapis cezalarıyla da karşı karşıya kalıyor.Yıllar süren mücadeleler de yeterli gelmediğinden haksız yere yıllarca hapis yatmak da muhtemel sonuçlar arasında…
Nüfus cüzdanları kaybolduğu veya çalındığında yapmanız gerekenlerin Emniyet Müdürlüğü’ne başvurmak ve gazete zayi ilanı vermek ile sınırlı olduğunu düşünüyorsanız, sizlerin de başına hapis ile sonuçlanan olaylar gelebilir.

Nüfus cüzdanlarını kaybedenlerin polis ve mahkeme dışında Maliye ile de başları derde girebilir. Bu konuda Maliye Bakanlığı bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı 2007’de çıkarılan ‘Vergi Kimlik Numarası İç Genelgesi’nde bu durumu düzenliyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı uzmanları son dönemde kayıp ve çalıntı kimliklerin mali suçlara konu olduğunu belirtip vatandaşı uyarıyor.

Uzmanlar; gerçek kişilerin, nüfus cüzdanlarının kaybolduğunu veya çalındığını belirterek kaybettikleri ya da çaldırdıkları nüfus cüzdanlarıyla vergi dairelerince 'mükellefiyet tesisi yapılmasının engellenmesi'ni talep ettikleri dilekçeleri ile başvurmaları gerektiğini belirtiyor.
Vergi mükellefiyetini terk edenler ile vergi mükellefiyeti bulunmayanların (Potansiyel vergi kimlik numarası bulunanlar dahil) herhangi bir vergi dairesine başvurabileceğini belirten uzmanlar; Vergi mükellefiyeti bulunanların bağlı bulundukları vergi dairesine başvurması gerektiğinin altını çiziyor.

İlgili genelgede yapılacak müracaatta vatandaşların dilekçelerine ek olarak Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve nüfus cüzdanlarının kaybedildiğine veya çalındığına dair gazete ilanı ve emniyet birimlerince düzenlenmiş belgenin aslını ibraz etmeleri gerekiyor.

Haber7



Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen, kalp krizi vakalarının kış aylarında diğer mevsimlere göre iki-üç kat arttığını, bunun sebepleri arasında solunum yolu enfeksiyonları, grip, fazla kalori içeren yağlı besinlerin tüketilmesi ve bu kalorinin harcanamaması, daha az güneş ile temasın getirdiği bazı hormonal değişiklikler, kapalı havaların oluşturduğu stres olduğunu kaydetti.



Kalp krizinin kış aylarında daha sık olmasının en önemli sebeplerinin ise soğuk havaların uyardığı damarlardaki büzülme, spazm ve tansiyonu yükseltici etkiler olduğunu vurgulayan Ökmen, "Soğuk havada vücut mevcut ısısını korumak üzere cilde daha az kan gönderir ve bunu da tüm damarlarda, özellikle cildi besleyen damarlarda büzülme oluşturarak yapar. Bu büzülme otomatik olarak tansiyonun yükselmesine neden olur." dedi.



Özellikle sabah saatlerinin kan akışkanlığındaki değişim, hormonal faktörler, tansiyonun daha yüksek olması gibi pek çok faktörün etkisi ile kalp krizlerinin en sık görüldüğü saatler olduğunu belirten Ökmen, şu bilgileri verdi: "Her yerin karlarla kaplı olduğu, güneşli, tazelik hissi uyandıran, beyaz kış sabahları özellikle bilinen damar tıkanıklığı olan ve kalp hastalığı risk faktörlerini yoğun olarak bünyesinde bulunduran, tansiyonu yüksek olan kişiler için günün en tehlikeli zamanıdır.


Birçok araştırma, ilginç bir şekilde karlı bir gecenin ardından sabah dışarı çıkıp evinin önündeki ya da arabasının camlarındaki karları temizlerken işe yetişmek için hızlı hareket eden kişilerde kalp krizi geliştiğini ortaya koyuyor. Karların temizlenmesi, yolu açmak ya da arabanın karlı-buzlu camlarını temizlemek aynı zamanda tansiyonu da yükselten ciddi bir egzersizdir."


ŞU UYARILARA DİKKAT



Dr. Ökmen, bilinen kalp hastalığı, hipertansiyon, damar tıkanıklığı olan belli bir yaşın üzerinde, yüksek kolesterol, diyabet, aşırı kilo, sigara alışkanlığı, ailede kalp hastalığı gibi risk faktörlerine sahip kişilerin, kalp krizi tehlikesinden korunmak için belli başlı kurallara dikkat etmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti. Ökmen, kışın kalp krizi riskini azaltmak için şu önerilerde bulundu:


- Kalp, tansiyon hastasıysanız ilaçları düzenli alın.
- Özellikle kar yağışının ertesi günü sabahında yapılacak kar temizleme işini dinlenerek yavaş yavaş yapın, hatta mümkünse yapmayın.
- Egzersiz yapmak için soğukta, açık havada egzersiz yapmak yerine evde, spor salonunda egzersizi tercih edin. Geniş, kapalı mekanlar örneğin alışveriş merkezleri 30 dakikalık bir yürüyüş için uygun ortamlardır.
- Enfeksiyonlar, özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları, kalp hastalarında oldukça ağır seyredebilmekte ve bazen kalp krizini ve kalp yetmezliğini uyarabilmektedirler. Alışveriş merkezlerinde yürüyüş-egzersiz yaparken kalabalık olmayan saatleri tercih etmek enfeksiyonlardan korunmak için doğru olur.
- Grip, zatürree aşılarını mutlaka yaptırın.
- Kalp krizi geçirdiyseniz dumanlı, kirli, soğuk havada olabildiğince dışarı çıkmayın. Çıkmak zorundaysanız mutlaka yanınızda dilaltı hapı taşıyın.
- Kış aylarında kilo alındığını unutmayın ve harcayamayacağınız kadar kalorili besinler yemeyin.
- Tansiyon takiplerinizi düzenli olarak yapın


Bugün

Başarılı operasyonlarıyla tanınan ve Tokat İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Aktaş, yeni görevine başladı.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Polis Başmüfettişliği görevinden Tokat İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Mustafa Aktaş, Uzunburun mevkiinde bulunan meslektaşları tarafından karşılandı.

Polis Lokali'nde emniyet müdür yardımcıları ve birim amirleri ile bir araya gelen Aktaş, Sivas'ta da görevde yaptığını, Tokat'a yabancı olmadığını söyledi. Tokat'ın sakin ve huzurlu bir şehir olduğunu bildiğini ifade eden Aktaş, kentin asayiş ve huzurunu koruyacaklarını ifade etti.

AKTAŞ, ÖNEMLİ OPERASYONLARLA TANINIYOR

Tokat Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Mustafa Aktaş, terör, mali suçlar, güvenlik ve organize suçlar şube müdürlükleri görevlerinde bulundu. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü döneminde ilaç kaçakçılarına ve borsa manipülatörlerine darbe indiren Aktaş, eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah döneminde İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu.

Mali Şube Müdürlüğü sırasında yaptığı operasyonlarla gündeme gelen Mustafa Aktaş, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde iken Uzan'lara yapılan operasyonu yöneten ve İmar Bankası için Hindistan'da yapılan özel programı çözen isim oldu. Ergenekon operasyonunu da yürüten Mustafa Aktaş, Tokat'a atanarak göreve başladı.

Gazze'de tek suç kredi kartı çalmak mı?

İsrail'de iki üst düzey subay, Gazze'de beyaz fosfor kullanılması sebebiyle disiplin cezası aldı. Ülkede yapılan soruşturmalarda şu ana kadar tek bir asker mahkumiyet aldı. Askerin suçu da bir Filistinli'nin kredi kartını çalmak.

Haaretz gazetesi, İsrail ordusunun geçen yılki Gazze savaşında beyaz fosfor kullanılmasını onayladıkları için biri Tuğgeneral, diğeri Albay iki üst düzey yetkilinin disiplin cezası aldığını yazdı.

Gazetenin haberine göre, açılan askeri soruşturmada, iki yetkilinin, bir BM yardım ajansının idaresindeki binaya bu son derece yakıcı mühimmatın kullanılmasıyla insan hayatını tehlikeye attığına karar verildi.

Haberde, subaylara hangi cezanın verildiği belirtilmedi.

TEK MAHKUMİYET KREDİ KARTI ÇALMAKTAN

İsrail kaynakları Gazze savaşı ile ilgili şu ana kadar 150 vakayı soruşturduklarını belirtiyorlar. Şimdiye dek operasyon sırasında yaşananlarla ilgili tek bir dava mahkumiyetle sonuçlandı; bunda da bir İsrail askeri bir Filistinlinin kredi kartını çaldığı için yedi ay hapis cezasına çarptırıldı.

İSRAİL: SAVAŞ SUÇU İŞLEMEDİK

Öte yandan İsrail, geçen 2009'un Ocak ayındaki Gazze operasyonu ile ilgili raporunu Birleşmiş Milletler'e sundu. Raporda, İsrail kuvvetlerinin savaş suçu işlediği iddialarına ilişkin herhangi bir kanıt bulunamadığı bildiriliyor.

Bununla birlikte raporda da iki askeri yetkili hakkında, Gazze'deki BM merkezine atılan beyaz fosfor bombaları ile ilgili disiplin işlemi yapıldığını ortaya koyuyor.

Raporda, çok sayıda fosfor bombasının ordunun kurallarını ihlal eder şekilde atıldığı belirtiliyor.

Solunum sisteminde sorunlara yol açan beyaz fosforun nüfusun yoğun olduğu alanlarda kullanılması, Gazze Operasyonu'nun en tartışmalı uygulamalarından biriydi.

Birleşmiş Milletler, geçen yılki Gazze operasyonu sırasında gerek Filistinli örgütlerin gerekse İsrail'in savaş suçu işlendiği iddialarını soruşturmasını istemişti.

İsrail'in Gazze'ye Aralık 2008-Ocak 2009 arasında düzenlediği operasyonlarda BM'nin Gazze'deki Filistinlilere yardım misyonu (UNRWA) binasının gıda deposu, eğitim merkezi ve okulları maddi zarar görmüştü. İsrail'in bu operasyonlar sırasında beyaz fosfor da kullandığı da bildirilmişti.

BM RAPORU BU HAFTA SUNULUYOR

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, konuyla ilgili raporunu bu hafta BM Genel Kurulu'na sunacak.

BM'nin savaş suçları konusunda yetkili yargıcı Richard Goldstone, her iki tarafın da güvenilir ve bağımsız soruşturmalar yürütmesini istemiş, aksi halde konunun uluslararası yargıya sevkedileceği uyarısında bulunmuştu.

Genel Kurul, 5 Kasım'da Goldstone raporunun sonuçlarını desteklemiş ve hem Filistinli hem de İsrailli yetkilileri ihlallere ilişkin kendi soruşturmalarını yürütmek için 5 Şubat'a dek süre tanımıştı.

İsrail konunun uluslararası savaş suçları mahkemesine gitmesini önlemek için bir diplomasi atağı yürütüyor.

Hamas da İsrail'e atılan roket ve havan topları konusunda kendi soruşturmasını yapmaya çağırılmıştı. Ancak Hamas yetkilileri konuyla ilgili 'bağımsız' soruşturma çağrılarını gözardı ediyor. Hamas yetkilileri, roket saldırılarında sivilleri hedef almadıklarını, amacın askeri hedefleri vurmak olduğunu; ancak roketler güdümlü olmadığından sivillerin de zarar görebildiğini savunmuştu.

NTV-Ajanslar

Buz Tutan Gölet Çocukları Yuttu

Gönderen Şakir KOÇ 30 Oca 2010 0 yorum



Tokat'ın Zile İlçesi'ne bağlı Koçay Köyü'nde, üzeri yer yer buz tutmuş gölette oynayan iki çocuk, buzun kırılması sonucunda gölete düştü. 12 yaşındaki Burak Düzenli'nin cesedine ulaşılırken, 15 yaşındaki Gökhan Bütün cesedine ulaşılamadı.


Edinilen bilgiye göre, Zile ilçesine bağlı Koçaş köyünde bulunan gölet üzerinde oynayan iki çocuktan biri buzun kırılması sonucu suya düştü.


İddiaya göre, diğer çocukta onu kurtarmak isterken suya girdi. Bu sırada çocuklarından haber alamayan ailelerinin yaptığı aramada çocuklardan birinin cep telefonu gölet kenarında bulundu.


Bir süre yapılan arama sonucunda ise çocuklardan Burak Düzenli'nin (12) cesedine ulaşıldı. Havanın kararması nedeniyle Gökhan Bütün'ü (15) arama çalışmalarına ara verildi.


Gölette arama-tarama çalışmalarının sabah saatlerinde Sivil Savunma ekipleri tarafından devam edileceği bildirildi.


"Dikkat'' Virüs Uyarısı

Gönderen Şakir KOÇ 0 yorum

Zimuse adlı solucan tüm bilgisayarları tehdit etmeye başladı

Doğu Avrupa'daki bazı motosiklet kulübü üyelerine zarar vermek amacıyla yazıldığı tespit edilen ''Zimuse'' adlı solucan, hedefinin dışına taşarak hızla dünyadaki tüm bilgisayarları tehdit etmeye başladı.

Eset'ten yapılan açıklamaya göre, ''Win32/Zimuse.A'' ve ''Win32/Zimuse.B'' olmak üzere iki versiyonu bulunan bu solucan, tüm disklerin Master Boot Record üzerine kendi verisini yazıyor ve diskin üzerindeki veriye erişimi engelliyor. Bilgisayara bulaştıktan 7 veya 10 gün sonra aktive olan solucan, zeka (IQ) testi görünümünde ya da USB bellekler yoluyla yayılıyor.

Açıklamaya göre, Zimuse solucanı, Doğu Avrupa'daki bilgisayar tehditlerinin %90;ını oluşturur hale geldi. Burada da durmayan solucan ile ilgili son olarak tespit edilen en yüksek etkilenme oranı ise Amerika Birleşik Devletlerinde. Bunu Slovakya, Tayland, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve diğer Avrupa ülkeleri takip ediyor.

NASIL YAYILIYOR

Solucan yayılabilmek için iki yöntem kullanıyor. Kendi kendine açılabilir ZIP dosyası ya da IQ testi olarak legal internet sitelerinin içine gizleniyor ya da USB bellekler gibi çıkarılabilir medyalar aracılığı ile yayılıyor. Hızlı yayılımında USB aygıtların rolü büyük. Solucan diskin içerisindeki veriyi şifreleyerek erişimi engellemek gibi bir yaklaşım sergilemiyor, bunun yerine fiziksel diskin MBR;sini (Master Boot Record) bozarak dosyalara erişimi tamamen imkansız kılıyor.

Bu güne kadar solucanın iki versiyonu olan Win32/Zimuse.A ve Win32/Zimuse.B yayılım ve aktivasyon zamanlaması açısından farklı yollar izledi. A versiyonu USB ile dağılıp aktive olmak için 10 gün beklerken, B versiyonu bulaştıktan 7 gün sonra aktive oluyor. Dahası B varyantında zarar vermeye başlaması için geçen zaman da 40 günden 20 güne inmiş durumda.

Doğru temizleme yöntemi kullanılmaz ise solucan anında zarar vermeye başlıyor. ESET;e göre bu tamı tamına bir bombayı etkisiz hale getirebilmek için hangi kabloyu kesmeniz gerektiği gibi kritik bir karar.

Açıklamada, ''ESET NOD32 Antivirus ve ESET Smart Security kullanıcıları bu tehdide karşı korunuyor. ESET yine de kullanıcılarını herhangi bir aksilik olasılığına karşın, önemli verilerini yedeklemeleri konusunda uyarıyor'' denildi.

Eset ayrıca Zimuse Temizlere Aracını yayınladı. Program www.eset.eu/download/ezimuse-remover adresinden indirilebiliyor.

AA

İşte Yeni Devrim İPAD Laptop

Gönderen Şakir KOÇ 27 Oca 2010 0 yorum

Apple CEO’su Steve Jobs

Merakla beklenen Apple’ın tableti iPad dün görücüye çıktı. Bilgisayar, müzikçalar, video oynatıcı, GPS cihazı, oyun üssü, elektronik kitap okuyucu ve çok daha fazlası artık tek bir cihazda. iPad fiyatta da oldukça iddialı

Teknoloji dünyası uzun süreden bu yana sabırsızlıkla beklediği oyuncağıyla dün tanıştı. Apple CEO’su Steve Jobs dünyanın merakla beklediği yeni tablet bilgisayarı San Francisco’da düzenlenen MacWorld etkinliğinde tanıttı. İlk bakışta söyleyelim. Bu cihaz iPhone kullanıcıları için oldukça tanıdık. Hatta “Büyük iPhone” olarak da adlandırılabilir. “Bu cihazı basit ve zevkli kullanım için tasarladık” diyen Steve Jobs, “iPad, Mac ile iPhone arası bir ürün” diyor.
Dünkü sunumuna iPod, iPhone ve Mac satışlarına işaret ederek “Dünyanın en büyük cihaz üretecisi biz olduk” diyerek başlayan Steve Jobs, Sony, Samsung, Nokia’yı geride bıraktıklarını açıklayarak rakiplerini alt ettiklerini söyledikten birkaç dakika sonra elindeki 9.7 inç boyutundaki oyuncağı gösterdi.

İçinde yok, yok
Bu sırada Steve Jobs şunları söylüyordu: “İşe laptopla (Mac) başladık ardından iPhone geldi. Şimdi laptoptan daha iyi bir ürünle karşınızdayız. Video seyredeceğiniz, fotoğraf görüntüleyeceğiniz, müzik dinleyeceğiniz, e-kitap okuyacağınız, oyun oynayacağınız bir cihaz. Bunun adı iPad.” Jobs ve ekibi ardından 1 saati aşkın sunumda iPad’in özelliklerini sıraladı.

AĞIRLIĞI?680 GRAM
- 9.7 inç çoklu dokunmatik ekran
- 13.4 milimetre inceliğinde
- 680 gram ağırlığında
- 16, 32, 64 GB’lık flaş hafıza
- Dolu bataryayla 10 saat pil ömrü
- Wi-Fi ve Bluetooth teknolojisi



Sanal klavye hareketi tanıyor

- Cihaz dik veya yatay formda kullanılabiliyor. iPad çevrildiğinde otomatik olarak ekran ve programlar da bu forma giriyor.
- Mac OSx işletim sistemi kullanıyor.
- Tuş takımı iPad ekranının alt bölümünde sanal olarak gömülü şekilde tasarlandı. Bu iPhone kullanıcılarının yakından tanıdığı bir sistem.
- Sanal klavye kullanmak istemeyen veya masaüstünde cihazı kullanmak isteyenler kablosuz Mac klavyesini tercih edebilir.

Yüksek çözünürlükte Youtube izle
- iPad’in içerisinde iTunes var.
- Müzikçalar olarak kullanılıyor. MP3 ve AAC formatlarını destekliyor. iPad’den internet yoluyla direkt olarak şarkı satın almak mümkün olacak. Şarkı, sanatçı ve albümle ilgili bilgiler detaylı olarak açılan bir ekranda gösteriliyor.
- Dokunmatik ekranda geçişler çok hızlı. Programların açılışı ve çalışması, ekranlar arasındaki geçişler de oldukça hızlı.
- HD (yüksek çözünürlük) kalitede Youtube videolar izlenebiliyor.
- iPad ile film de izleniyor. Cihaz yan çevrildiğinde film ve videolar 16:9 ekranda izlenecek.

Sayfaları hışır hışır çeviriyor
- iPad’e, Apple’ın uygulama mağazasından programlar yüklenecek. iPhone’larda olduğu gibi iPad için de üçüncü parti firmaların uygulama geliştirmesi gerekiyor.
- Bu uygulamalar arasında iPad için hazırlanan gazeteler dikkat çekiyor. Burada iPhone’dan farklı olarak normal gazetelerde olduğu gibi sayfalar çevrilerek okunacak. Bunun için gazetelerin iPad için program geliştirmesi gerekiyor.

e-kitap’ta 5 yayıncı tamam
- Cihazın e-kitap okuyucu olarak tanıtımına başlayan Jobs, iPad ekranında bir sürpriz yaparak Amazon.com’un Kindle’ını gösterdi. “Amazon e-kitap işinde öncü bir rol üstlendi” diyen Jobs, “Fakat Apple bu ürünle onun omuzlarının üzerinde duruyor” diyerek iddialı bir giriş yaptı.
- Apple dünyanın en büyük 5 yayıncısıyla el sıkıştığını açıkladı. Bunlar arasında Pearson Plc’s Penguin, News Corp’s HarperCollins, CBS Corp’s Simon&Schuster MacMillan var.

İnternet Wi-Fi’den
- iPad’de kablosuz internet tarafında Wi-Fi teknolojisi bulunuyor. Bu sayede Wi-Fi erişim ağları üzerinden hızlı internet bağlanıtısı sağlanıyor.
- Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renkte tasarlandı.

64 GB’lık modelin fiyatı 599 dolar
- Apple iPad’in ABD’deki satış fiyatı 499-699 dolar aralığında.
- 16 GB hafıza kapasiteli modelin fiyatı 499. 32 GB’lık ürünün fiyatı 599 dolar, 64 GB’lık model ise 699 dolardan satılacak.
- Mart ayının sonunda Wi-Fi destekli ilk modeller piyasaya çıkıyor.
- 3G destekli iPad modelleri ise nisan sonunda satışta olacak.
- 3G özellikli modeller 130 dolar ek fiyatla satılacak.

İlk bakışta iPad
- GPS özelliği var. Bu sayede büyük ekranda detaylı haritaları ve cadde görüntülerini görmek mümkün oluyor.
- Çevreci bir cihaz olarak tasarlandı. Kullanılan malzemeler içerisinde arsenik yok, civa yok, PVC yok.
- Cihazda şu anda 3G teknolojisi yok. Ancak Steve Jobs 3G teknolojisinin 90 gün sonra cihazda olacağını açıkladı. 3G destekli modeller daha pahalı bir fiyatla satışa çıkarılacak.
- ABD’de AT&T ile birlikte satılacak. Uluslararası versiyonun satışlarının haziran-temmuz 2010’da başlaması planlanıyor.
- Cihazlar kilitli gelecek. 3G teknoloji destekli modeller SIM kart kullanılacak. Bu veri tarafında kullanılıyor. AT&T’nin Wi-Fi erişim noktalarından da internete bağlanabilecek.
- Pusula uygulamasıyla geliyor.
- Adaptör ve USB yoluyla cihazı şarj etmek mümkün.
- Windows ve Mac sistemleriyle birlikte kullanılabiliyor.
- Tablo ve grafik yapmak, yazı yazmak, sunum yapmak oldukça kolay. Projeksiyon cihazı bağlanarak iPad’deki görüntüler de yansıtılabilir.
Oyunseverler yaşadı
- İpod ve iPhone’da olduğu gibi iPad, iTunes programıyla senkronize olarak kullanılabiliyor. Karşılıklı olarak veri (uygulama, doküman, video, fotoğraf, rehber, takvim, ajanda) transferi yapılabiliyor.
- iPad resim, boyama ekranı olarak da kullanılabiliyor. Bunun için özel bir programla birlikte geliyor.
- Oyunlar iPad için geliştirilecek. Etkinlikte Need For Speed versiyonu sergilendi.
- İnternete sörf, video izleme ve müzik dinleme gibi kullanım sırasında batarya ömrü 10 saate işaret ediyor.
- Işık ve hareket sensörü bulunuyor.
- 3.5 milimetrelik stereo girişi, yerleşik hoparlörler ve mikrofon var.
- LED arka ışıkla birlikte gelecek. Karanlık ortamlarda cihaz düşük ışıkla kolaylıkla kullanılabilecek.
- Cihazın fazla ısınmaması için özel bir teknoloji kullanıldı. Böylece dizüstünde uzun süre kullanımlarda sorun yaşanmaması sağlanacak.


Jobs sunumda sık sık geçmişi hatırlattı.

Apple hızlı çıktı gözler rakiplerde
Apple’ın tablet bilgisayarını mart sonunda uygun bir fiyata piyasaya çıkaracağını açıklamasının ardından gözler rakiplere çevrildi. Aslında Apple böylesine önemli açıklamalarda ürünü aynı gün piyasaya çıkaran bir şirket olarak biliniyor. Microsoft, HP, Dell, Acer hatta Nokia gibi firmaların bu alanda çalışmaları hızlandırması Apple’ın ürünü şimdiden duyurmasına yol açmış olabilir.

Tanıtım yapıldı eleştiriler başladı
Teknoloji çevrelerinde şimdiden beğeni toplayan ürünle ilgili eleştiriler de gelmeye başladı. Cihazda video kamera dolayısıyla video konferans özelliği olmaması eleştirilirken, yoğun kullanımda fanı bulunmayan tabletin aşırı ısınabileceği iddia ediliyor. İPhone’daki özelliklerin üzerine çok az teknoloji eklendiğini belirtenler olduğu gibi, iPad’in yazılım tarafında da ağır çalışabileceğini öne sürenler de var.

Jobs çıktı hisseler yükselişe geçti
iPad açıklamandan önce şirketin borsadaki hisseleri yüzde 3’lük düşüş yaşamıştı. Yeni tablet ürünün ardından Apple hisseleri yüzde 0.6 arttı. Analistler, ortalama 600 dolarlık fiyatla 5 milyon iPad satışının yakalanabileceğini bunun da şirketin gelirlerinde 3 milyar dolarlık bir artıya işaret ettiğini belirtiyor. Analistler iPhone ve Mac satışlarının zirve yaptığı bir dönemde çıkan iPad’in şirkete gelir ve karlılıkta önemli avantaj sağlayacağını belirtiyor. 2001’de iPod, 2007’de iPhone’u pazara sunan şirket bu dönemlerin ardından ciddi çıkış yakalamıştı.

Fiyatı açıkladı alkışlar koptu
Sunumun ilk 1 saati dolduğunda Steve Jobs katıılımcılara dönerek “Çok iyi değil mi?” diye sordu. Bunun yanıtı salondan gelen alkış sesleri oldu. Salondaki ikinci alkış sesleri ise Jobs’un ‘iPad’in fiyatı 499 dolar’ açıklamasının ardından geldi. Jobs’un bu fiyatı düşük bulduğunu ve ‘inanılmaz’ olarak nitelendirdiğini hatırlatmakta fayda var.

Azerilere Ait İş Yerlerine Saldırı

Gönderen Şakir KOÇ 26 Oca 2010 0 yorum

Iğdır'da 8 BDP'linin tutuklanmasını protesto gösterisi, saldırıya döndü... Kent karıştı...Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın, BDP'li Belediye Başkanı Güneş ile BDP İl Başkanı Çelik’in de aralarında bulunduğu 8 partilinin tutuklanmasını protesto etmek için düzenlediği basın açıklaması çığrından çıktı.



Buldan'ı dinlemeye gelen bazı göstericiler ortalığı birbirine kattı. Ara sokaklara dağılan göstericiler, Azeriler'e ait işyerlerini taşlarla saldırdı. Polis, eylemcilere göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su kullanarak müdahale etti. Dört yol'dada Azerilerin işyerlerine saldıran göstericilere, 50 ülkücü karşılık verdi. Göstericiler 'Dağılın' uyarısı yapan Pervin Buldan'ı da taşladı. Milletvekili bir iş yerine sığındı. 53 kişi gözaltına alındı.

Başçiftlik Festival Görüntüleri

Gönderen Şakir KOÇ 25 Oca 2010 0 yorum




FESTİVAL GÖRÜNTÜLERİ





---------------BAŞÇİFTLİK-------------










İlçemizde Fırtına Dönüyor Başçiftlik'te Karakış Yüzünü Gösterdi.İlçemizde Ulaşımda Şuanlık Bir Sorun Yaşanmazken Hayat Aynı Şekilde Devam Ediyor Başçiftlik Son Yılların En Soğuk Kışını Geciriyor.Tüm Vatandaşlarımızı Bu Havalarda Ve Özellikle Fırtınalı Havalarda Sobayı Acık Bırakıp UYUMAMALARINI ve Cok Dikkatli Olmalarını İSTİYORUZ.İlcemizde Karın Kalınlıgı 10 cm Sadece Savurgun oldugu Bilgisi elimize ulaşmıştır.